Categories: Zâmbete amare

„Timisoara nu-i buricul pamantului” – versiunea Florica Birsasteanu

Motto: „Trebuie să dau dreptate guvernului. Trebuie să fim conștienți că Timișoara nu e buricul pământului” – Horia Cristian, deputat PNL Colegiul I Timișoara

Cunoscut și respectat în breasla sa, medicul Florică Bîrsășteanu este director plin al Spitalului Județean, patronează vreo două-trei clinici de radioimagistică și – dacă ne luăm după colegul său de partid Traian Stoia – are și niște datorii pe care e obligat să le returneze. Mai nou, este candidat PSD pe Colegiul III Timișoara, rămas vacant după demisia Mariei Grapini. Având însă atâtea probleme pe cap, nu cred că Bîrsășteanu își dorește cu adevărat să ajungă deputat. Să fim serioși, una e să fii director de ditamai spital (lucru la care a tânjit de multă vreme), alta este să intri în anonimatul unei turme numărând peste 400 de deputați.

Prin urmare, Bîrsășteanu a început campania electorală cu stângul. Asta nu știu dacă și-a dorit-o el sau așa l-or fi sfătuit cei din staff-ul de campanie. Cine știe?! Auzind probabil că lumea ar da buluc la urne să voteze „USL Trăiește!”, lui Bîrsășteanu i-o fi fost frică ca nu cumva să câștige colegiul. Așa c-a ieșit la atac, afirmând că Timișoara nu are nevoie de finanțarea de la bugetul de stat a unui institut oncologie. Că există o clinică privată care să se ocupe de bolnavii de cancer, așa că n-are rost să mai investești într-un institut de stat. Trebuie spus că Bîrsășteanu se referă la un proiect mai vechi, care prevedea ridicarea unui institut oncologic pe Calea Torontalui, proiect susținut de mai mulți medici importanți din Timișoara. Când spune că guvernul nu ar trebui să investească în acest proiect, PSD-istul are, într-un fel, sinceritatea vulpii care, neajungând la struguri, proclamă că aceștia ar fi acri.

Mai șocant este faptul că Bîrsășteanu (totuși e manager, nu doar medic!) dă dovada că habar n-are de valoarea banilor. El și-a motivat aserțiunea și prin faptul că institutul ar fi prea scump, doar studiul de fezabilitate costând… 90 de milioane de euro. (Un coleg de la deBanat l-a sunat ulterior să vadă dacă susține această enormitate, iar el a confirmat-o.) Nu știu pe ce lume trăiește dl Bîrsășteanu, dar cu 90 de milioane de euro se fac nu doar unul, ci două spitale, cu tot cu comisioanele de rigoare. Iar ca studii de fezabiliate, probabil că din acești bani se poate face un SF pentru un tunel subatlantic care să lege Europa de America. În fine, pentru cultura sa generală, prețul SF-ului pentru Institul Oncologic a fost aproximat la un milion. De lei, nu de euro! Iar întreaga lucrare e estimată la 60 de milioane de euro.

Altfel, așteptăm ca, în zilele următoare, dl Bîrsășteanu să spună că Timișoara nu are nevoie de spital regional, fiindcă se fac la Craiova și Iași (teză susținută și de liberalul Horia Cristian pe când PNL era la guvernare). Apoi să afirme că Timișoara nu are nevoie nici de centură, nici de altă descărcare la autostradă, fiindcă guvernul vrea să facă autostrada București – Alexandria. Nu în ultimul rând, candidatul PSD îi va convinge pe timișoreni că nu avem nevoie de stadion, atâta timp cât, în nemărginita sa înțelepciune, guvernul face stadioane la Craiova, Iași sau Târgu-Jiu. Și totuși ce le va promite PSD-istul timișorenilor de pe Colegiul III? Probabil că au șansa ca din banii lor să fie finanțată autostrada lui Dragnea de la Alexandria, stadionul și spitalul regional ale Olguței Vasilescu, bairamurile lui Oprișan de la Vrancea, învârtelile lui Duicu de Mehedinți sau șmenurile imobiliare ale lui Radu Mazăre. Păi, dacă omul nu vrea să câștige alegerile, ce poate să promită altceva?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 minute ago

Lucrările din partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

23 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago