Vremea este, duminică, în general închisă. În a doua parte a zilei și noaptea, pe arii extinse în Banat și local în Crișana vor fi precipitații mixte. La munte va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în cursul zilei în sudul Banatului și zona montană aferentă. Izolat vor fi condiții de ceață.…
Este vreme rece în Banat și Crișana
Astăzi, temperaturile vor fi ușor mai scăzute față de cele normale pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. În prima parte a zilei izolat, la munte și în sudul Banatului, vor mai fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla în general slab. Dimineața și în cursul nopții izolat va fi ceață. Temperaturile maxime vor…
Caniculă la început de săptămână în vestul țării
Astăzi, vremea va fi foarte caldă, caniculară pe arii restrânse după-amiaza, în Banat. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul dimineții și al nopții. Pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de munte, după-amiaza,…
Reteta din Crisana: Oua cu castraveti / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de ouă cu castraveți se prepară în satele din Banat și Crișana de la finalul secolului 19.
Reteta din Crisana: Piparaica (Oaspica) / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de piparaică (oașpică) provine din satele din Munții Pădurea Craiului, județul Bihor.
Reteta din Crisana: Balmos din porumb, cu oua si carnati de casa / FOTO + VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta veche din Crișana, balmoș din porumb alb sau galben, cu ouă și cârnați de casă, provine din satele din Munții Pădurea Craiului, judetul Bihor.