Categories: Administratie

A disparut balta din subpasajul Michelangelo! Din noiembrie se va putea circula in subteran, estimeaza Robu / FOTO

Termenul exact de finalizare a lucrărilor la pasajul Michelangelo este încă o nebuloasă, dar primarul Nicolae Robu estimează că, din noiembrie, intersecția va fi total funcțională. Nu e o promisiune, ci doar o estimare, pentru că lucrarea este, desigur, meteo-dependentă. Partea bună e că a dispărut „balta” din subpasaj.

Primarul Nicolae Robu a explicat marți că termenul de finalizare a șantierului din zona Michelangelo este de fapt… două termene. „Este un termen la care firmele care execută lucrarea trebuie să finalizeze operațiunile și altul este termenul de finanțare pe fonduri europene, care este până în primăvară. Asta nu înseamnă însă că vom inaugura subpasajul în primăvară, lucrările pot fi finalizate în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie”, spune edilul. Conform acestuia, termenul inițial era 29 septembrie, dar acesta s-a prelungit până la o dată pe care Robu nu o poate preciza pe loc. „Aceste lucrări depind foarte mult de condițiile meteo. Pe cetățeni îi interesează însă de când vor putea circula prin subpasajul propriu-zis. Estimările mele, pe baza discuțiilor cu constructorii, sunt că, de la finele lunii noiembrie, se va putea folosi la întreaga capacitate intersecția Michelangelo și se va putea circula în subteran”, afirmă primarul Timișoarei.

La începutul lunii octombrie este preconizat să fie finalizate „bretelele” care fac legătura cu Bd. Coposu, respectiv Bd. Pârvan. Robu spune că, în curând, nu va mai fi noroi. „Se fac ultimele lucrări de introducere în subteran a conductelor de colectare a apelor pluviale. Totul este săpat la cota finală. De îndată ce se va termina, se va astupa tot și se va turna un strat de zece centimetri de beton, plus hidroizolație. Nu va mai exista noroi”, explică edilul. Conform primarului, traficul prin intersecție, cu tot cu subpasaj, va fi deschis, chiar dacă, deși nu este de dorit, unele lucrări nu vor fi terminate: „E posibil să mai fie de făcut finisaje sau de aranjat spații verzi”. În prezent, „bretelele” de pe Bd. Coposu așteaptă doar turnarea stratului de asfalt. A dispărut chiar și apa din subpasaj, la fel de adevărat fiind însă că, în ultimele săptămâni, n-a mai plouat foarte mult. În ceea ce privește „bretelele” de pe Bd. Pârvan, aici mai este încă de lucru.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago