Categories: Timp liber

Film de Oscar si fapte bune, la premiera peliculei „Ida”

Timișorenii care vor să vizioneze unul dintre filmele favorite la Oscar pentru cea mai bună peliculă străină sunt invitați la sediul Comunității Evreiești, pe 27 noiembrie. „Ida” este o poveste fascinantă, care nu trebuie ratată de niciun iubitor de filme. Intrarea se face… pe bază de dulciuri.

Acțiunea se petrece în anul 1962, în Polonia. În prim plan este Anna, o tânără orfană care a fost crescută la mănăstire. Ea se pregătește să devine călugăriță, dar, înainte de a face acest lucru, se întâlnește cu Wanda, singura rudă care i-a mai rămas în viață. Cele două pleacă într-o călătorie tragică unde descoperă trecutul dureros al familiei lor. Poveștile pe care le aud le schimbă perspectiva despre viață și despre religie. „Ida” a fost regizat de Pawel Pawlikowski. „Am vrut să fac un film despre istorie, care să nu pară un film istoric, un film moral care nu oferă lecţii, am vrut să spun o poveste în care «toată lumea are motivele ei», o poveste mai aproape de poezie decât de o intrigă. Mai mult decât orice, am vrut să mă detaşez de retorica obişnuită a filmului polonez”, a spus regizorul. Pe lângă faptul că este unul dintre favoritele la premiul Oscar, pelicula a primit laude și din partea unor publicații precum Los Angeles Times. De asemenea, „Ida” se află printre finaliștii Premiului Lux, oferit de Parlamentul European. Filmul va fi proiectat joi, 27 noiembrie, la ora 18,30, pe strada Mărășești, nr. 10. Cei care vor să vizioneze pelicula nu trebuie să-și facă griji în ceea ce privește costul biletului. La film, intrarea se face pe bază de dulciuri, care vor ajunge la 60 de copii din familii defavorizate. Astfel, publicul e invitat să aducă cu el bomboane, ciocolată, napolitane și biscuiți.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago