26 de milioane de euro pentru Timisoara, atrase de parlamentarii PDL

Parlamentarii PDL de Timiș au reușit să impună în comisiile reunite trei amendamente la bugetul de stat prin care vor fi alocate 26 de milioane de euro pentru tot atâtea proiecte din Timișoara. Este vorba de o sală de sport polivalentă, un bazin olimpic și reabilitarea termică a mai multor clădiri.

timisoara de sus17

Cei trei parlamentari PDL de Timiș au reușit să-și impună punctul de vedere în comisiile reunite ale Parlamentului, susține deputatul Cornel Sămărtinean. S-a reușit astfel majorarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale pe anul 2015 prin trei amendamente, suma totală fiind de 114,5 milioane de lei, adică aproximativ 26 de milioane de euro. Cele trei obiective pentru care au fost aprobate fonduri pentru anul viitor sunt o sală polivalentă cu o capacitate de 14.000 de locuri, unde vor putea fi organizate meciuri de campionate europene și mondiale – 20.2 milioane de lei, reabilitare termică a clădirilor – 38,2 milioane de lei, construirea unui bazin olimpic pe Bd. Rebreanu – 56 milioane de lei. Parlamentarii PDL au propus și alte amendamente la Legea bugetului, dar acestea au fost respinse. Ele vizau finanțarea unor obiective precum centura de sud a Timișoarei, reabilitarea Gării de Nord sau Centrul Intermodal etc. Cele trei amendamente la buget aprobate mai trebuie să treacă acum hopul votului din plenurile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. „Este numai o bătălie câștigată și, pentru ca acești bani să ajungă la Timișoara, avem nevoie ca toți colegii deputați și senatori de Timiș să se implice și să voteze în plenul reunit a Parlamentului ca aceste proiecte pentru Timișoara să devină realitate”, ne-a declarat Sămărtinean.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Robert a spus: (decembrie 18th, 2014 at 00:03 )

Felicitari

Proiect Prioritar a spus: (decembrie 18th, 2014 at 00:11 )

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 decembrie 2014
Cornel Samartinean – declaraţie politică despre „Construcţia variantei de ocolire Timişoara Sud, o altă minciună marca PSD”
Masterplanul General de Transport este documentul care stabileşte priorităţile de infrastructură ale României pentru următorii 15 ani. Doar proiectele incluse în Masterplan vor putea fi finanţate din fonduri europene. Uniunea Europeană ne-a comunicat faptul că din 2014, dacă nu avem un Masterplan asumat, nu mai primim finanţare pentru transporturi. Ceea ce se aştepta Comisia Europeană şi oricine, cu o minimă logică şi raţiune economică, era ca acest Masterplan să certifice direcţiile strategice ale României. UE se aşteptă să vadă în Masterplan toate priorităţile româneşti racordate la axele continentale.
Singura finanţare certă a realizării Masterplanului este cea din partea Uniunii Europene. Finanţarea de la bugetul naţional nu există pentru că anul acesta Guvernul României a reuşit „performanţa” nu numai să taie investiţiile de la bugetul naţional, ci să taie şi co-finanţările proiectelor europene. Guvernul României nu este în stare să finanţeze constant nici măcar acei 15-25% obligatorii pentru a putea primi 75-85% fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. În acest sens, fie Guvernul României schimbă Masterplanul General de Transport cu unul care să aibă sens şi atunci finanţarea europeană a autostrăzilor va continua şi în 2014 – 2020, fie continuă cu Masterplanul anunţat şi atunci nu se întâmplă nimic.
În calitatea mea de deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 37 Timiş am adresat încă de anul trecut o interpelare ministrului Dan Şova în legătură cu acest subiect. Interpelarea adresată ministrului Şova este un document public aflat pe site-ul Camerei Deputaţilor înregistrat cu nr. 276B/23.04.2013 şi se referă la stadiul procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a şoselei de centură, varianta de ocolire a municipiului Timişoara. Citez din răspunsul primit: „precizăm că fondurile alocate în cadrul contractului de finanţare pregătirea pentru construcţia variantelor de ocolire Topliţa, Tuşnad, Sighişoara, Făgăraş, Huedin, Bârlad şi Timişoara Sud din cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 nu include şi banii necesari pentru execuţia lucrărilor. În acest context, execuţia variantei de ocolire Timişoara Sud va fi propusă în cadrul POS-T 2014-2020”.
Într-o declaraţie de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi al Organizaţiei Judeţene a PSD, domnul Titu Bojin a afirmat că Guvernul Ponta va asigura partea de cofinanţare pentru centura de sud, care leagă Calea Şagului de Calea Lugojului. Declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş se încadrează în categoria promisiunilor electorale ale candidaţilor PSD, în acea perioadă domnul Bojin aflându-se în campanie electorală, spunând evident ce vrea şi nu ce trebuie. Am revenit pe acest subiect, adresându-mă din nou Ministerului Transporturilor în data de 23 octombrie 2014 (nr.5458A/2014) şi noului ministru, domnul Ioan Rus. Citez din răspunsul primit: „Până la acest moment, la nivelul Autorităţii de Management pentru POS-T 2007-2013 nu a fost depusă o cerere de finanţare care să vizeze construcţia variantei de ocolire Timişoara Sud. În Masterplanul General de Transport a fost realizată o analiză pentru identificarea potenţialelor proiecte pentru variante ocolitoare, care a ţinut cont de populaţia oraşelor şi de traficul de tranzit al vehiculelor grele şi uşoare. Această analiză nu a identificat nevoia pentru implementarea unei variante ocolitoare în partea de sud a oraşului Timişoara, marea parte a traficului se desfăşoară prin partea de nord, pe varianta ocolitoare care este la standard de autostradă”.
Răspunsul domnului ministru Rus l-am primit în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi consider că se încadrează pe deplin în categoria minciunilor Guvernului Ponta 3. Răspunsul domnului ministru este o dovadă clară de proastă informare, rea-voinţă şi neprofesionalism. Domnul ministru Ioan Rus nu se dezminte, în atitudine şi discurs, de colegul său de partid, domnul Titu Bojin, şi în stilul caracteristic al PSD pasează problema Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, citez: „Beneficiarul eligibil în cadrul POS-T este CNADNR SA, societate care ar putea depune o cerere de finanţare cu privire la execuţia lucrărilor de construcţie a centurii Timişoara Sud. Prin urmare, vă rugăm să vă adresaţi acestei instituţii în vederea obţinerii informaţiilor cu vedere la acest subiect”.
Îl informez pe domnul ministru Ioan Rus că judeţul Timiş şi municipiul Timişoara nu se regăsesc în Masterplanul General de Transport. Centura de sud, centura de vest, racord la autostradă, nici urmă. Realitatea este că doar un sfert din centura de ocolire a municipiului Timişoara, între Calea Lugojului şi Calea Aradului, a fost realizat. Acest tronson a fost inaugurat în perioada guvernării PDL.
De atunci şi până în prezent, celelalte porţiuni de centură sunt promisiuni deşarte din lungul şir de minciuni electorale ale guvernelor Ponta 1, 2 şi 3

Sa sustinem Timisoara a spus: (decembrie 18th, 2014 at 00:16 )

În calitatea mea de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, colegiul uninominal nr.1 și membru al unui partid aflat în opoziţie în perioada 1 februarie 2014 – 1 iulie 2014, ca de altfel pe tot parcursul mandatului meu din 19 decembrie 2012 și pînă astăzi mi-am desfășurat activitatea în slujba cetățenilor din colegiul pe care îl reprezint care mi-au încredințat acest mandat.
Conform articolului 165 alin (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor fiecare deputat are dreptul și poate formula întrebări scrise sau poate adresa întrebări orale Guvernului, miniştrilor ori altor conducători ai organelor administraţiei publice, la care solicită răspuns oral, răspuns scris sau răspuns scris şi oral.
În acest sens mi-am exercitat acest drept legal şi am susținut declarații politice, am adresat interpelări şi întrebări miniştrilor din cabinetul condus de premierul Victor Ponta, asupra problemelor locale și nu numai, cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara, documente care sunt publice pe site-ul Camerei Deputaţilor.
În acest sens, am depus amendamentele la bugetul de stat pe anul 2015 pentru județul Timiș pe care îl reprezint. Amendamentele au fost adresate Ministerului Transporturilor, Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice, Ministerului Justiţiei si Ministerului Sănătăţii. Din păcate, miniştrii de resort prezenţi în comisiile de specialitate au respins aceste amendamente, cu excepţia ministrului de resort al Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice, considerând neimportante amendamentele prezentate, deşi Timişoara contribuie după Bucureşti, cu cei mai mulţi bani la bugetul statului.

Mircea a spus: (decembrie 18th, 2014 at 00:46 )

Timisoara are nevoie de aceste proiecte finalizate ca sa poate pretinde la titlul de Capitala Culturala Europeana!

Stragea a spus: (decembrie 18th, 2014 at 03:22 )

Deputatii PSD de Timis vor vota pentru!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată

Nu se mai fac piste de canotaj pe lacul Surduc, se va face un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală în loc. Consilierii județeni au fost nevoiți să aprobe modificarea, după ce respectivul lac a devenit arie naturală protejată. Timișul avea nu mai puțin de două asemenea zone speciale de canotaj la nivel de idei, iată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Ionut Stanusoiu Primaria Ghiroda

Scandal la Asociaţia Primarilor din Timiş. Edilii PSD şi UDMR au blocat alegerea unui nou preşedinte

Miercuri, la Mănăştiur, a avut loc adunarea filialei Timiş a Asociaţiei Comunelor din România, principalul punct de pe ordinea de zi fiind alegerea unui nou preşedinte, favorit fiind liberalul Ionuţ Stănuşoiu (Ghiroda). Acest lucru nu s-a putut întâmpla după ce primarii PSD şi UDMR au boicotat şedinţa Consiliului Director al adunării. La pensiunea din Mănăştiur...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scandal la Asociaţia Primarilor din Timiş. Edilii PSD şi UDMR au blocat alegerea unui nou preşedinte
Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia

Politehnica Timişoara va pleca vineri spre Slobozia, unde sâmbătă va evolua împotriva echipei gazdă în liga secundă. Prima parte a drumului va fi efectuată cu avionul până la Bucureşti, restul drumului urmând a fi parcurs cu autobuzul, poliştii urmând a se caza în localitatea ialomiţeană. Antrenorul Dan Alexa vorbeşte despre un meci foarte greu, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de risc. Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict, în localitatea Foeni, județul Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de risc. Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict, în localitatea Foeni, județul Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis
Politehnica Timişoara va pleca vineri spre Slobozia, unde sâmbătă va evolua împotriva echipei gazdă în liga secundă. Prima parte a drumului va fi efectuată cu avionul până la Bucureşti, restul drumului urmând a fi parcurs cu autobuzul, poliştii urmând a se caza în localitatea ialomiţeană. Antrenorul Dan Alexa vorbeşte despre un meci foarte greu, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia
Dacă săptămâna trecută prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timişoara anunţa că are două noi cazuri de infectări în rândul echipei, iată că astăzi anunţă încă două noi cazuri, dar şi un suspect. Acest fapt înseamnă neprezentarea pentru meciul din următoarea etapă, contra Buzăului… „4 pozitivi în ultimele 10 zile şi un suspect astăzi”, anunţă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din rău în mai rău. Poli mai pierde un meci din Liga Zimbrilor din cauza pandemiei
În ultimele 24 de ore, în Timiș, s-au administrat 998 de vaccinuri (0 Moderna), (585 AstraZeneca) și restul Pfizer. Astfel, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-au administrat 80 de vaccinuri. În cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 918 vaccinuri. Dintre acestea, 293 reprezintă doze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tot mai mulți timișeni primesc doza de rapel la vaccinarea anti-covid
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 3.923 persoane, fiind efectuate 28.141 de teste RT-PCR şi 8.706 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 985 de pacienţi. Până astăzi, 25 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 791.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 3.923 de noi infectări şi 81 de decese, în ultimele 24 de ore
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, alte 412 persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate 2.211 teste, dintre care 454 de teste rapide. Din nou cazuri foarte multe au fost înregistrate în Timişoara şi comunele periurbane Giroc şi Dumbrăviţa. Rata de infectare a crescut în continuare, ajungând la 4,37, după ce în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A ajuns “valul III” în Timiş? Peste patru sute de persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore. Şapte sunt cadre medicale
Top