Jumătate de an – cam atât le-a trebuit angajaților de la Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara să numere ilegalitățile la șapte imobile din oraș! Primarul Nicolae Robu e nemulțumit de activitatea subordonaților lui Sorin Ciurariu și consideră că e problema acestuia cum gestionează programul angajaților.
În vara anului trecut, primarul Nicolae Robu anunța că a dispus începerea inventarierii ilegalităților din domeniul construcțiilor. Altfel spus, se urmărea verificarea existenței autorizațiilor pentru turnulețe și alte asemenea „acareturi”. La șase luni de la acel moment, edilul se declară dezamăgit. „Am cerut Direcției de Urbanism să-mi facă o informare cu situația la zi în acţiunea de aducere în legalitate a clădirilor din oraş care, la privire, sunt suspecte că au fost făcute fără autorizație sau fără respectarea autorizației. Turnulețe și așa mai departe. Sunt nemulţumit de ritmul în care lucrează Direcţia de Urbanism (..) au un avertisment verbal pentru această abordare. Eu am dat sarcină directorului Ciurariu (Sorin Ciurariu, directorul Direcţiei de Urbanism – n.r.). E problema lui cum se organizează”, a declarat, vineri, Robu.
Primarul a prezentat și o listă a imobilelor verificate. Aceasta cuprinde… fix șapte case! „Avem o casă pe strada Demetriade 10, cu proprietar Ignea Ana. Aici lipsea autorizația, iar cea existentă nu a fost respectată. Sunt patru notificări transmise din vara trecută, fără nicio reacție din partea proprietarilor. Pe strada Frigului nr. 11, cu proprietar Mitruț Florian, n-au găsit autorizație în arhivă, deci nu știm dacă s-a respectat sau nu. Există două notificări. Pe strada Mătăsarilor nr. 1, proprietar Rad Lidia Anca, au fost făcute patru notificări. Tot pe strada Mătăsarilor, dar la numărul 31, proprietar Răzneaș Reitan, sunt două notificări. Pe strada Samuil Micu, la numărul 15, proprietar Constantin Robert, s-au făcut trei notificări. Pe strada Lorena, la nr. 27, proprietar Ciucu Tibi, sunt două notificări, iar la numărul 44, unde proprietar este Constantin Dinarca, au fost făcute două notificări”, afirmă Robu.
Primarul Timișoarei spune că în toate aceste cazuri ar fi trebuie demarate acțiuni în instanță, însă cei de la Urbanism n-au urmat procedurile legale. „Trebuie începute procesele. Continuă activitatea, mai sunt multe imobile. Cei de la Direcția de Urbanism au viteza melcului și acum, după doi ani și jumătate din mandatul meu. Cei de la Urbanism n-au transmis nimic către Serviciul Juridic. Le-am dat un avertisment verbal. Vedem în ce constă sancțiunea, există un cod al muncii, nu stabilește primarul”, a mai declarat Nicolae Robu.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…