Categories: Primăria Timişoara

Sapte case in sase luni: „inventarul” la turnulete merge foarte prost

Jumătate de an – cam atât le-a trebuit angajaților de la Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara să numere ilegalitățile la șapte imobile din oraș! Primarul Nicolae Robu e nemulțumit de activitatea subordonaților lui Sorin Ciurariu și consideră că e problema acestuia cum gestionează programul angajaților.

În vara anului trecut, primarul Nicolae Robu anunța că a dispus începerea inventarierii ilegalităților din domeniul construcțiilor. Altfel spus, se urmărea verificarea existenței autorizațiilor pentru turnulețe și alte asemenea „acareturi”. La șase luni de la acel moment, edilul se declară dezamăgit. „Am cerut Direcției de Urbanism să-mi facă o informare cu situația la zi în acţiunea de aducere în legalitate a clădirilor din oraş care, la privire, sunt suspecte că au fost făcute fără autorizație sau fără respectarea autorizației. Turnulețe și așa mai departe. Sunt nemulţumit de ritmul în care lucrează Direcţia de Urbanism (..) au un avertisment verbal pentru această abordare. Eu am dat sarcină directorului Ciurariu (Sorin Ciurariu, directorul Direcţiei de Urbanism – n.r.). E problema lui cum se organizează”, a declarat, vineri, Robu.

Primarul a prezentat și o listă a imobilelor verificate. Aceasta cuprinde… fix șapte case! „Avem o casă pe strada Demetriade 10, cu proprietar Ignea Ana. Aici lipsea autorizația, iar cea existentă nu a fost respectată. Sunt patru notificări transmise din vara trecută, fără nicio reacție din partea proprietarilor. Pe strada Frigului nr. 11, cu proprietar Mitruț Florian, n-au găsit autorizație în arhivă, deci nu știm dacă s-a respectat sau nu. Există două notificări. Pe strada Mătăsarilor nr. 1, proprietar Rad Lidia Anca, au fost făcute patru notificări. Tot pe strada Mătăsarilor, dar la numărul 31, proprietar Răzneaș Reitan, sunt două notificări. Pe strada Samuil Micu, la numărul 15, proprietar Constantin Robert, s-au făcut trei notificări. Pe strada Lorena, la nr. 27, proprietar Ciucu Tibi, sunt două notificări, iar la numărul 44, unde proprietar este Constantin Dinarca, au fost făcute două notificări”, afirmă Robu.

Primarul Timișoarei spune că în toate aceste cazuri ar fi trebuie demarate acțiuni în instanță, însă cei de la Urbanism n-au urmat procedurile legale. „Trebuie începute procesele. Continuă activitatea, mai sunt multe imobile. Cei de la Direcția de Urbanism au viteza melcului și acum, după doi ani și jumătate din mandatul meu. Cei de la Urbanism n-au transmis nimic către Serviciul Juridic. Le-am dat un avertisment verbal. Vedem în ce constă sancțiunea, există un cod al muncii, nu stabilește primarul”, a mai declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago