Categories: Ziaristu' de terasă

Ponta, brav urmas al lui Basescu; de la frate si ginere la cumnat, socru, mama si sora

Cu toate că aparent sunt cei mai mari adversari politici din câți s-au văzut pe aceste plaiuri, între Victor Ponta și Traian Băsescu a existat dintotdeauna o legătură mai mult sau mai puțin vizibilă. Am mai scris-o și în campania electorală, adevăratul urmaș al lui Băsescu este Victor Ponta și nu altcineva. De exemplu, Klaus Iohannis, cum clamau televiziunile PSD-iste! Între cei doi există și asemănări izbitoare, și nu doar de caracter. Fiindcă toată lumea a văzut că ambii au mari carențe de educație, sunt mojici, aroganți, obraznici și mincinoși. Nu mai vorbesc că ambii sunt niște fanfaroni care se cred oameni providențiali trimiși de Divinitate ca să salveze România. Dar acestea sunt chestiuni de caracter și să trecem și la celelalte.

Culmea, amândoi au beneficiat de-a lungul timpului de prietenia Elenei Udrea, fiind greu de spus cine a cunoscut-o primul. (Nu vorbesc în sensul biblic, dacă cineva se gândește la prostii.) Într-un final, „prințesa din Pleșcoi” a fost adjudecată de fostul președinte, lucru care a produs probabil unele mutații dureroase în ego-ul de bărbat fatal al premierului. Nu mai discut de un alt element comun, generalul Gabi „Izmană” Oprea, evaluat și reevaluat, atât de Ponta, cât și de Băsescu.

Iată însă că, de dată extrem de recentă, a apărut o altă legătură între cei doi. E vorba de familiile din dotare cu probleme penale. Se știe, în timp ce Băsescu se lupta de seara până dimineața cu corupția în varii poziții, fratele său intra la pârnaie. Apoi, unul din ginerii din dotare era luat la DNA, iar una din fiice nu se simțea chiar bine. Nu mai discut aici de prieteni. Ei bine, sârguincios cum îl știm, Ponta a luat-o și din acest punct de vedere pe urmele mentorului său. În timp ce, în numele luptei anticorupție, reformează din gură PSD, pârdalnica de corupție i-a intrat în casă. Mai întâi a fost socrul, Ilie Sârbu, cercetat într-un dosar cu păduri retrocedate. Acum, cumnatul a ajuns să doarmă după gratii într-un dosar în care este implicată și firma la care mama și soția premierului sunt acționari. Nu mai vorbesc că, iar coincidență mare, în dosarul familiei Ponta este implicată o firmă apropiată de Traian Băsescu și Elena Udrea (celebrii combinatori de la Golden Blitz.) Că Ponta are o „Elena Udrea” a lui, pe care-l cheamă Seba Ghiță, nici nu mai discut. Ambii, extrem de bine racordați la banul public.

Și poate cazul de față e mai grav, fiind vorba de grup infracțional organizat înființat pentru prăduirea fondurilor europene. Un lucru extrem, extrem de serios. Dacă UE blochează acum fondurile pentru România fiindcă familia premierului a băgat adânc mâna în borcanul cu miere? Cum ne mai explică premierul cum stă treaba cu atragerea fondurilor europene? Ei bine, anul trecut, Victor Ponta, extrem de „tulburat” de corupția din familia fostului președinte, îi cerea acestuia demisia. Evident, Băsescu n-a demisionat. Și ca să vezi că sunt din același aluat, nici Ponta n-o să demsioneze acum, chiar dacă Băsescu, în replică, îi va cere demisia. La așa mentor, așa ucenic!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

42 de secunde ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

57 de secunde ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

14 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

22 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago