Robu cheama Agentia Antidrog sa faca lumina la Directia Fiscala, dar nu stie de ce

A chemat Agenția Antidrog, chiar dacă nu știe exact ce ar putea face această instituție în primărie! Nicolae Robu e convins însă că în instituția pe care o conduce nu se consumă droguri în mod obișnuit. Cazul de la Direcția Fiscală este încă neelucidat, iar edilul nu știe cum se va face dovada indubitabilă a consumului de droguri în timpul serviciului.

Doi angajați ai Direcției Fiscale, din care unul chiar șeful Comisiei de disciplină a acestei structuri, au avut nevoie de îngrijiri medicale, miercuri, după ce s-au simțit rău. Ulterior, asistenta de pe Ambulanță a declarat că a fost vorba de consum de etnobotanice. Primarul Nicolae Robu spune că vinovații vor fi sancționați. „Am sesizat personal Agenția Antidrog, trebuie făcută lumină acolo. Dacă acei angajați au consumat substanțe interzise, ei nu au ce căuta într-o instituție precum PMT, respectiv într-o structură a primăriei. Nu pot să fie puși să servească cetățenii, cum pot avea cetățenii încredere în astfel de persoane?”, a declarat edilul. Dacă se va dovedi că funcționarii au consumat substanțe interzise, ei vor plăti teribilismul cu locul de muncă.

Totuși, Robu nu știe nici ce ar putea face exact Agenția Antidrog în această situație și nici în ce fel va fi demonstrat, fără putință de tăgadă, consumul de substanțe interzise. „Noi nu știm cum se procedează în astfel de situație. Cei de la Agenția Antidrog au know how în domeniu și ne vor îndruma cel puțin, dacă nu au prerogative să intervină în mod direct. Cel puțin ne vor da sugestii. Nu știu să vă spun cum se poate demonstra consumul. Li s-a acordat asistență medicală și echipajul medical a afirmat că, certamente, au consumat astfel de substanțe. Cum a ajuns echipa medicală la această concluzie nu pot să vă spun, a fost o mărturisire a lor, au fost simptomele indubitabile prezente…”, a declarat primarul.

Dincolo de atâtea necunoscute, un lucru e cert: în primărie nu se consumă, în mod obișnuit, substanțe interzise. Garantează asta Nicolae Robu, care îi poate recunoaște imediat pe cei aflați sub influențe… nefaste. „Sunt convins că nu e un fenomen răspândit în primărie sau în structurile acesteia consumul de astfel de substanțe. Dacă au consumat cu adevărat, sunt convins că sunt cazuri izolate. Însă eu pot bănui că am mai cunoscut persoane care, prin comportamentul pe care îl au, ne pot face să suspectăm că au practicat sau practică un astfel de consum. De aceea, vin repetitiv și lansez mesaje către tineri, dar nu numai către tineri, să se păzească de asemenea substanțe care provoacă tulburări grave de comportament și chiar pot pune în pericol viața celor care consumă”, a mai afirmat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago