Categories: SocialUltima ora

Dora Tarziu, in moarte cerebrala / UPDATE: A murit, dar va salva alte vieti

Adolescenta de 16 ani, grav rănită joi noaptea de un rom care a fugit de la locul accidentului, a intrat, luni după-amiază, în moarte cerebrală, la Secția ATI a Spitalului Județean. Dora Târziu s-a luptat din greu pentru viața ei, dar soarta a decis altfel… UPDATE: Familia fetei a fost de acord să-i doneze organele, pentru a putea salva alte vieți în suferință.


Joia trecută, Dora Târziu și una dintre prietenele ei mergeau spre casă, pe marginea drumului, în Cenad. A intrat în plin în ele un BMW condus cu mare viteză de un rom de 22 de ani, care abia își recuperase permisul de conducere. Sofian Precup a fugit imediat după ce a văzut că una dintre adolescente a fost proiectată pe câmp, iar cealaltă a intrat în stare de șoc și a început să țipe. Ambulanța a adus-o de urgență pe Dora la Spitalul Județean Timișoara, în Secția ATI. Medicii erau rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale adolescentei, ale cărei leziuni la cap era foarte grave. La un îndemn lansat pe Facebook, mulți timișoreni au mers luni să doneze sânge pentru Dora, sperând, la fel ca familia ei, într-o minune. Luni după-amiază însă, situația s-a agravat. „Pacienta este în moarte cerebrală. Încercăm, în aceste momente, să convingem familia să accepte prelevarea rinichilor și a ficatului, pentru a putea salva alte vieți”, spune asistentul medical principal Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt SCJUT și coordonatorul programului de transplant. Mesajele de condoleanțe au început imediat să curgă pe pagina de Facebook a Dorei, toată lumea fiind șocată de tragedia frumoasei adolescente. Între timp, Sofian Precup a fost lăsat acasă de judecătorii de la Sânnicolau Mare, care nu l-au considerat un pericol pentru societate. El a fost plasat în arest la domiciliul, la Bărăteaz. El și-a suspendat momentan contul de Facebook, dar nu înainte de a posta o manea pe care a dedicat-o dușmanilor lui!

UPDATE: Părinții Dorei au făcut, luni seară, dovada supremă de omenie. Deși și-au pierdut fiica de numai 16 ani în condiții atât de tragice, ei au decis să fie de acord cu prelevarea de organe. „Operația va fi făcută la noapte, urmează să prelevăm ficatul, pancreasul și rinichii. Familia a înțeles că, astfel, poate oferi o nouă șansă la viață unor oameni aflați în suferință”, spune Dan Ilincariu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

26 de minute ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

49 de minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

50 de minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

24 de ore ago