Alba-neagra in CLT, cu un dubios proiect imobiliar al fratilor Cristescu

Blocuri cu 13 și 15 etaje, spații comerciale și servicii, totul pe un teren de trei hectare, situat pe străzile Titan și Baader. Titularul în acte al proiectului este firma Bega Invest a cunoscuților frați Cristescu. Un proiect de hotărâre de consiliu local privind PUZ-ul se va afla pe ordinea de zi a plenului de marți, cu tot cu un referat… paranormal. Doi consilieri au cerut dezbatere publică.

Printre proiectele de HCL care vor fi dezbătute marți de consilierii locali se află și cel intitulat „Aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Locuințe colective, servicii și comerț str. Titan-Baader”. PUZ-ul este împărțit în trei subzone, înălțimea maximă de construit fiind de 44 metri, blocurile având până în 15 etaje. Beneficiarul din acte al proiectului este firma Bega Invest SRL aparținând controversaților frați Emil și Marius Cristescu. Cei uimiți de faptul că cei doi frați mai fac și investiții, în afară de-a vinde terenurile de sub fabricile luate pe gratis, au mare dreptate. De fapt, dezvoltatorul imobiliar este firma arădeană SC Ared Management, căreia cei doi samsari imobiliari i-au vândut terenul. Proiectul de HCL a intrat pe masa consilierilor de două ori până acum, având drept beneficiară firma arădeană, dar a fost respins pe varii motive.

În aceste condiții, s-a luat decizia ca firma celor doi frați să devină în acte beneficiarul proiectului, fiind făcute în acest sens două declarații notariale. Surse din cadrul primăriei ne-au declarat că atât cei doi frați, cunoscuți și ca lideri neoficiali ai PSD Timiș, cât și omul lor din instituție, viceprimarul Traian Stoia, au făcut mari presiuni pentru urgentarea proiectului. Foarte probabil fiindcă altfel nu pot încasa banii de la firma arădeană. Presiunile și graba au făcut însă ca la dosar să apară acte cel puțin ciudate. De exemplu, în referatul care însoțește proiectul de HCL există o neconcordanță de zile mari. „În documentația PUZ (…) a fost depusă Declarația Notarială nr. 1385 din data de 24.03.2015 a reprezentantului legal al SC ARED Management SRL prin care cesionează cu titlu gratuit toate avizele solicitate și obținute în nume propriu, precum și întreaga documentație, în beneficiul SC Bega Invest SA. De asemenea s-a depus Declarația Notarială nr. 276 din data de 25.03.2015 a reprezentantului legal al SC Bega Invest SA pentru însușirea tuturor avizelor și acordurilor în conformitate cu legislația în vigoare”, se precizează în acest referat. Nimic neobișnuit, dacă nu luăm în considerare plimbarea actelor de la o firmă la alta. Numai că referatul în care apar citatele de mai sus este datat… 19 martie 2015! Altfel spus, niște declarații notariale din 24 și 25 martie apar într-un document semnat pe 19 martie, ceea ce frizează cumva paranormalul.

Marele deranj pentru cei doi frați vine de la Comisia de buget-finanțe, acolo unde doi consilieri, printre care și președintele Bogdan Herzog, au cerut ca proiectul să fie supus la vot doar după organizarea unei dezbateri publice. Ca atare, dacă nu va fi încălcată legea, proiectul va fi din nou amânat cel puțin o lună pentru a intra în dezbatere publică. Surse din primărie ne-au declarat că acest lucru se va și întâmpla, secretarul Ioan Cojocari urmând să-i ceară președintelui de ședință, Adrian Orza, scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. Asta, dacă nu cumva influența și presiunile celor doi frați vor trece peste prevederile legale.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago