Categories: Pe sursePoliticieni

Revolta surda in PSD pe motiv de Ghita „Vama” Ciobanu

Dacă Sorin Grindeanu nu pare să aibă probleme în a fi ales președinte al PSD Timiș la alegerile care vor avea loc în primăvara acestui an, nu aceeași situație există și în cursa pentru funcția de președinte executiv al partidului. Momentan, acest post nu este ocupat nici măcar cu titlu de interimat, după ce fostul titular Adam Crăciunescu și-a dat demisia, fiind trimis în judecată într-un dosar de corupție privind retrocedările de păduri din județul Brașov. Până în acest moment, un singur PSD-ist și-a anunțat, mai mult sau mai puțin voalat, intenția de-a deveni succesorul lui Crăciunescu, și anume deputatul Gheorghe Ciobanu, cunoscut și ca Ghiță „Vamă”, fost „tartore” al vămilor din vestul României. Numai că această ipoteză de lucru nu convine foarte multor PSD-iști, mai ales dintre cei vechi, care mâncau pâinea neagră a Opoziției, pe vremea când Ciobanu era mare ștab la PDL-ul aflat la guvernare.

Nici faptul că Ciobanu a fost întâmpinat la intrarea în PSD chiar de Victor Ponta nu pare să-i înduplece. Ba sunt unii PSD-iști cărora li se pare chiar imposibilă varianta cu Ciobanu președinte executiv, aceștia susținând că totul e o scorneală de presă. Alți câțiva se gândesc preventiv să caute un contracandidat, numai că aici ar fi o problemă. „Degeaba căutăm un candidat, că totul se stabilește la centru. Dacă îl vor pe Ciobanu, Ciobanu va fi”, ne-a declarat o sursă din PSD Timiș. De altfel, și la ultimele alegeri pentru funcția de președinte executiv s-au înscris în cursă mai mulți candidați, printre care chiar Sorin Grindeanu și senatorul Matei Suciu. La un pocnet de deget al lui Ilie Sârbu, toată lumea a făcu pasul înapoi, pentru a-i lăsa cale liberă actualului inculpat penal Adam Crăciunescu. În fine, posibila aburcare a lui Ciobanu pe a doua funcție în filială va fi pentru unii un foarte bun pretext pentru a-și lua adio de la PSD, partid în care nu se vor mai „regăsi”.

P.S. Colac peste pupăză, zilele trecute, eroul emisiunii „Dosar de politician” de pe B1TV, a fost Sorin Grindeanu, prezentat drept partener de afaceri al „nașului vămilor, Ghiță Ciobanu”.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago