Categories: EconomicUltima ora

Se lucreaza din greu la autostrada Timisoara – Lugoj, tronsonul Izvin-Sanovita / FOTO

Al doilea tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj, între localităţile Izvin şi Sanoviţa, este gata în proporție de 71%. Asta spun datele oficiale ale CNADNR, ai cărei reprezentanți spun că șoseaua ar putea fi gata chiar în acest an. Imaginile realizate de Pro Infrastructura arată cât de mult s-a progresat.

Tronsonul Izvin – Șanovița are o lungime de 25,6 kilometri și costă 423 milioane de lei. Lucrarea este executată de asocierea italiană Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte D’Acqua, care a primit, până acum, de la CNADNR, în jur de 169 de milioane de lei. Șoseaua are ca termen de finalizare trimestrul al treilea al lui 2016, dar, la cum înaintează lucrarea, ea ar putea fi gata chiar din acest an. Conform CNADNR, șantierul a avansat cu 7% în ultimele două luni, autostrada fiind realizată, pe acest troson, în proporție de 71%.

Fotografiile realizate de asociaţia Pro Infrastructură demonstrează clar că lucrările au avansat serios în ultima perioadă. Pro Infrastructura grupează membrii celei mai importante comunităţi de forumişti din domeniul infrastructurii. Prin miile de mesaje și solicitările constante de informații, aceștia au reuşit să rupă bariera din domeniul accesării informaţiilor din domeniu, contribuind, de multe ori, la buna desfăşurare a investiţiilor de infrastructură. Asociaţia s-a înființat în jurul forumului peundemerg.ro, care are peste 1.100 de membri activi, care postează zilnic, dezbat și trag semnale de alarmă. Dovada puterii lor: readucerea autostrăzii Sibiu-Piteşti pe primul loc în lista de priorităţi în Masterplanul de Transport al României. Forumiștii au realizat, în ultimii ani, mai multe filmări din avion ale şantierelor de autostradă. Primele datează din 2012 și, de atunci, chiar Ministerul Transporturilor a folosit aceste filmări pentru a putea vedea care este concret stadiul unor lucrări pe teren. Informaţii suplimentare găsiți aici și aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago