Poli pierde din nou pe mana ei! Canu si Pap, groparii alb-violetilor

Poli Timişoara a pierdut jocul de pe teren propriu cu 1-3 în faţa celor de la Astra Giurgiu, în urma unor greşeli impardonabile comise de fundaşul Gabriel Cânu şi portarul Eduard Pap.

Astra Ploieşti a avut iniţiativa în cea mai mare parte a primei reprize. Cu Gabriel Cânu revenit în primul „11”, Dan Alexa l-a mutat în dreapta defensivei pe Srdjan Luchin, modificări care au dus la scoaterea din prima echipă a lui Claudiu Belu. Modificările ar fi trebuit să-i asigure o defensivă sigură lui Dan Alexa. Defensiva s-a dovedit însă punctul slab al echipei în prima repriză, actorul negativ fiind Gabriel Cânu, cel care a mai „comis-o” şi în prima etapă, atunci când a primit un cartonaş roşu, iar Pandurii au înscris golul victoriei din lovitura liberă rezultată în urma faultului fundaşului timişorean.

De cealaltă parte, Marius Şumudică a preferat să menajeze mai mulţi titulari, printre care şi „briliantul” Constantin Budescu. Cu toate acestea, jocul a fost dominat destul de clar de Astra în prima parte a jocului, cei mai periculoşi jucători fiind Enache, Alibec şi Florea. Oaspeţii au înscris singurul gol al primelor 45 de minute prin Enache, din lovitură de pedeapsă. Penalty-ul a fost acordat în minutul 34 după o nouă intervenţie iresponsabilă a lui Gabriel Cânu, fundaşul care ar trebui să aducă mai multă experienţă în defensivă. Acesta a fost ridiculizat cu călcâiul de Florea, după care l-a împins în careu, gest care a dus la acordarea loviturii de pedeapsă transformată de Enache. Tot în prima repriză, după doar 12 minute de joc, Luchin a fost înlocuit de Belu, după ce fundaşul timişorean s-a accidentat.

Poli a intrat pe teren în partea secundă cu doi jucători noi în primul „11”, Cristi Bărbuţ şi spaniolul Rufino, în locul lui Cânu şi Hernandez. Faţă de prima repriză, Poli a evoluat mult mai bine în a doua parte. Jucătorii lui Dan Alexa şi-au masat adversarul în propria jumătate de teren, ceea ce a dus, în minutul 58, după mai multe ocazii de gol ale timişorenilor, la restabilirea egalităţii. Marcator a fost spaniolul Rufino, care a înscris cu capul după o centrare excelentă a lui Belu. În plină dominare polistă, oaspeţii au înscris şi al doilea gol prin Boldrin, care a trimis balonul în poartă în urma unei greşeli stupide comise de Pap, acelaşi portar care a privat-o pe Poli de cel puţin un punct după ce în urmă cu o etapă a greşit în jocul cu Dinamo Bucureşti, pierdut de timişoreni cu 1-2. Poli nu şi-a mai revenit după primirea celui de-al doilea gol, iar ocaziile de gol nu au mai apărut, Astra fiind echipa mai periculoasă în câteva acţiuni pe contraatac. Cei care au înscris au fost tot oaspeţii, în minutele de prelungire, prin Roşu, care a marcat nestingherit din careul mare. Pentru Poli urmează o deplasare extrem de dificilă, miercuri, pe terenul celor de la ASA Târgu Mureş.

Dan Alexa a trimis în teren următoare echipă: Pap – Luchin, Scutaru, Cânu, Dan Popescu, Zicu, Llorente, Melinte, Hernandez, Elek, Curtean. Au mai intrat Belu, Bărbuţ şi Rufino.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

7 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

7 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

10 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

11 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

13 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

15 ore ago