Categories: Politicieni

Simonis: Suntem in pragul unui esec major al incompetentei administratii Robu

Grupul consilierilor locali PSD a reacționat, sâmbătă, la scrisoarea prin care directorul ADR Vest avertizează primăria că este în pericol să returneze la UE peste 25 de milioane de euro, din cauza felul haotic în care se lucrează pe șantierele din Timișoara. Liderul de grup Alfred Simonis îi cere primarul Robu să lase deoparte atitudinea de superioritate.

O adresă oficială semnată de Sorin Maxim, directorul ADR Vest, atrage atenția primăriei că multe dintre proiectele derulate cu bani europeni sunt în întârziere și, dacă nu sunt finalizate până la 31 decembrie, finanțarea va trebui făcută exclusiv de la bugetul local. Mai mult, dacă proiectele nu sunt încheiate până la 31 iulie 2016, PMT e bună de plată: trebuie să dea înapoi nu mai puțin de 112 milioane de lei. Consilierii locali PSD, prin vocea liderului de grup Alfred Simonis, au reacționat și ei. „Am atras atenţia în nenumărate rânduri că Timișoara riscă să piardă fondurile europene alocate pentru lucrările care se desfășoară în oraș, însă am fost trataţi cu superioritate de Nicolae Robu. Acum ni se dă dreptate din partea unui for mai mult decât avizat: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Avertismentul ADR Vest. Îi solicităm primarului Nicolae Robu să ia toate măsurile și să se asigure că lucrările vor fi finalizate în timp util, cu toate că majoritatea șantierelor sunt în întârziere. ADR avertizează că pierderea celor 112 milioane de lei va însemna acoperirea sumei din bugetul local, însă acest aspect nu îl deranjează pe Nicolae Robu, care spunea nu de mult că nu își face griji și că e important să fim sănătoși, dovadă evidentă de neseriozitate”, spune Simonis. „O astfel de situaţie va avea un efect devastator în ceea ce privește bugetul Timișoarei, iar pierderea celor 112 milioane ar reprezenta un eșec major al acestei administraţii incompetente. Dacă se va ajunge până acolo, Nicolae Robu va trebui să răspundă și să își asume acest eșec. Primarul Timișoarei privește însă cu nonșalanţă o problemă extrem de gravă și dovedește încă o dată că tratează orașul ca pe propria ogradă”, a conchis consilierul PSD.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

6 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

7 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

9 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

10 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

11 ore ago