Categories: Zâmbete amare

La Poli doar jocul merge bine, restul e dezastru

Poli traversează una dintre cele mai faste perioade din acest campionat. Și nu doar prin prisma rezultatelor obținute în ultimele etape, dar mai ales datorită jocului consistent. Cu toate că nu sunt de neglijat nici cele cinci puncte obținute în ultimele trei meciuri, din care două în deplasare, în fața unor echipe cu pretenții mari. Doar gafele de copii sau arbitrajele potrivnice ne-au lăsat fără câte două puncte la Astra și Botoșani sau măcar câte unul cu Dinamo și CFR Cluj. Repet însă, îmbucurător este jocul echipei, tot mai închegat, mai elaborat. Lucru observat și de comentatorii neutri din fotbal. Poli nu mai este echipa mică de la începutul campionatului, o ciucă a bătăilor, de care nu îi era teamă nimănui.

După mai multe experimente s-a închegat un grup de jucători care formează cu adevărat o echipă. Cei doi spanioli, Hernandez și Llorente, joacă tot mai bine, la fel Melinte, Luchin, iar de Dan Popescu nu mai pomenesc, fiindcă este cel mai constant jucător de la început. Mai sunt și minusuri, se așteaptă mai mult de la Zicu sau Bărbuț, care pare să nu mai fi progresat în ultimii doi ani. Dar, una peste alta, Poli merge bine, se văd trasee în joc, iar aici e amprenta lui Florin Marin. Contestat și înjurat la venirea pe Bega, „Domnul Flocea” a trecut peste toate, iar acum culegele roadele perseverenței, dar și experienței sale.

Din păcate, jocul și ultimele rezultate ale echipei nu oglindesc sub nicio formă ceea ce se întâmplă în interiorul clubului. Parafrazându-l pe Murphy, dacă un lucru merge bine, de ce să nu-l facem să meargă prost? Nu e un secret, situația financiară la club e catastrofală. Echipa n-a mai primit bani de la „patroni”, Consiliul Local și Consiliul Județean, de prin luna mai, după ce Camera de Conturi Timiș a stabilit că finanțarea ar fi ilegală. Cu toate că această decizie nu este executorie, cei din primărie au tremurat pe ei de frică și n-au mai dat niciun ban. De mai bine de o jumătate de an, clubul s-a descurcat din ce a produs, plus prima tranșă de pe drepturile de televiziune. Ba chiar lucrări la stadion, cum ar fi instalația de încălzire a gazonului sau vestiarele, au fost făcute din banii clubului, nu ai CJT, care e proprietarul. Mai trebuie spus că și în cazul în care nu exista blocajul Curții de Conturi, Poli avea al treilea buget de la coadă din echipele din prima ligă.

Chiar și băncile au refuzat să crediteze clubul care a vrut să gireze împrumutul cu a doua tranșă din drepturile de televiziune. S-a ajuns în situația incredibilă ca o persoană fizică, impresarul Cristea Opria, să împrumute clubul. Evident că, în schimb, va avea tot felul de pretenții. Și nici asta nu e de ajuns. În club s-au format tot felul de bisericuțe care se luptă între ele la baionetă. Șeful de la Marketing, Radu Birlică, îl atacă în public pe managerul Daniel Stanciu. Acesta din urmă stă mai mult pe la televiziunile din București, dar fără a vorbi prea mult despre Poli. Unii au sperat că, având multă vizibilitate, Stancu va pune presiune pentru ca măcar să nu mai avem arbitraje nefavorabile, ceea ce nu s-a întâmplat. Unii din club, la care se adaugă Opria, au vrut chiar să-l dea afară pe Florin Marin. Una pesta alta, în spatele jocului tot mai dătător de speranțe se ascund foarte multe frământări.

Toată lumea așteaptă acum răspunsul de la contestația făcută la Curtea de Conturi București. Nimeni nu mișcă un deget, chit că există o lege care permite finanțarea clubului de la bugetele locale. Nu există un plan B, adică un plan de acțiune în cazul în care răspunsul întârzie sau va fi negativ. În atare condiții, nu doar că nu vor mai veni jucători noi la Poli, dar s-ar putea să-i pierdem și pe cei actuali. Ce-i de făcut? În orice astfel de situație, „patronatul” (CLT și CJT) ar trebui să intervină să-și respecte promisiunile financiare pe care le-a făcut. Cum? De aceea au fost aleși să se descurce și la greu, nu doar când totul e bine. Altfel, păcat de jocul bun al echipei și – de ce nu? – de caracterul dovedit de jucătorii lui Poli care au osul în pofida situației albastre de la club. În limbaj popular, la Poli s-a făscut din rahat bici. Dar mult nu mai poate rezista.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

9 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

13 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

14 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

14 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

15 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

15 ore ago