Tramvaiul 7 nu ajunge la mallul din Calea Sagului din cauza… Armatei! Cozile de masini raman

Liniștea locuitorilor unui întreg cartier al Timișoara stă acum într-o semnătură de la… Marele Stat Major al Armatei! Calea Șagului este blocată de mai multe zile, după ce lucrările de la devierea liniei de tramvai 7 spre mallul NEPI au fost oprite. Direcția de Urbanism a PMT a „uitat” un aviz.

Timișorenii care au drum spre ieșirea dinspre Calea Șagului sunt cu nervii întinși de câteva zile. Coada de mașini ajunge uneori, pe sensul spre Șag, până la intersecția cu Piața Iuliu Maniu. Durează zeci de minute până să ajungi să traversezi pasajul spre Șag, iar lucrurile nu se vor îmbunătăți în viitorul imediat. Totul, din cauza faptului că șantierul de deviere a liniei 7 tramvai spre viitorul mall NEPI sunt oprite în faza în care trebuie mutată stația de monitorizare a aerului de pe Calea Șagului. Ele nu pot înainta însă, deși mai este puțin de lucru, pentru că lipsește un aviz esențial. „Noi am dat dispoziții de oprire a lucrărilor până se obțin avizele, și de la Marele Stat Major al Armatei, și de la Mediu, pentru mutarea stației de mediu (…) A mai apărut un lucru bizar, că în anul 2015, nu poți să faci așa ceva, extinderea unei linii de tramvai, fără aprobarea Marelui Stat Major, din considerente de apărare. Lucrarea stă pe loc, cu toate consecințele de rigoare. Să sperăm că se va aproba cât mai rapid și și vor da acordul repede. Linia de tramvai va fi carosabilă, nu va fi dedicată pentru tramvai, a fost o condiție pe care am pus-o celor de la NEPI, să nu afecteze traficul rutier. Toată lumea a văzut că cei de la NEPI au lucrat destul de intens, au pus bani mulți”, explică primarul Nicolae Robu. De ce s-a ajuns în această situație? Din cauza… unor angajați ai PMT! „Se pare că nu s-a știut legislația, dosarul l-au întocmit cei de la NEPI, dar cei de la Urbanism aveau sarcinile să verifice tot ce trebuie. A fost o scăpare de cei de la Urbanism, care au interpretat că este vorba despre o singură extensie”, mai spune Robu. S-a aflat despre această situație după un control venit de la Inspectoratul de Stat în Construcții. „Se zice că s-ar fi făcut o sesizare direct la București”, susține Robu. Edilul nu știe când se va rezolva situația, așa că e posibil ca interminabilele cozi de mașini să persiste și în perioada sărbătorilor. „Nu știu să spun, se ocupă cei de la NEPI. N-am sunat la București, că după aceea o să se spună că am făcut trafic de influență… Eu știu că lumea tot pe mine mă va înjura…”, a conchis primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

9 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

13 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

14 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

14 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

15 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

15 ore ago