Categories: SportUltima ora

Timisoara Saracens, campioana nationala la rugby, dupa un meci dramatic

Sarazinii reușesc „tripla” în acest an, câștigând al treilea trofeu și cel mai important, după victoriile din Cupa României și Cupa Regelui. Victoria din Superligă a fost cu atât mai meritorie cu cât s-a jucat pe terenul adversarilor de la CSM Baia Mare. A fost un meci dramatic, la finalul căruia Timișoara a obținut victoria cu 18-15.

Susținuți de peste 100 de fani, timișorenii au început mai bine meciul, reușind un eseu în minutul 8 prin Shennan. A transformat Calafeteanu și Saracens avea 7-0. Oaspeții presează mai mult, dar rămân cu un jucător în minus în minutul 15, când Drenceanu este eliminat pentru placaj fără balon. Totuși băimărenii nu profit în cele zece minute de superioritate numerică, dar o vor face în minutul 26 printr-un eseu transformat, iar scorul redevine egal: 7-7. Băimărenii vor trece chiar în avantaj în minutul 34 după un frumos drop-gol. Prima repriză se va termina la egalitate, după ce Calafeteanu transformă în prelungiri o lovitură de pedeapsă. „Sarazinii” încep bine și repriza a doua și înscriu un eseu în minutul 46, prin Tangimana. Calafeteanu ratează transformarea, dar se va răzbuna cinci minute mai târziu, când înscrie din lovitură de pedeapsă, ducând scorul la 18-10. Băimărenii au mai mult inițiativa în următoarele minute, dar nu reușesc să înscrie, Samoa fiind marele ghinionist, lovind bara de două ori în urma unor lovituri libere. În minutul 68, băimăreni reușesc un eseu, ducând scorul la 18-15, iar timișorenii rămân din nou cu un om în minus prin eliminarea lui Tangimana. Finalul de joc este dramatic. Băimărenii refuză egalul și joacă la mână două penalizări. „Sarazinii” se apără eroic, deși mai au două eliminări: Militaru și Mariș. După mai minute de prelungiri, timișorenii reușesc în final să câștige cu 18-15. Timișoara Saracens triumfă în acest an în toate competițiile interne, câștigând campionatul, după Cupa Regelui și Cupa României. Timișorenii au intrat în teren cu următorul XV: Conache, Shennan, Tangimana, Sefanaia, Umaga, Rose, Calafeteanu, Militaru, Căpățână, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, Rus, Burcea. Au mai intrat în teren: Lemnaru, Mariș, Morrison și Rădoi. (sursa foto: www.facebook.com/Dan Dinu)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

35 de minute ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

22 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

22 de ore ago