Categories: Zâmbete amare

Cat e nesimtire, cat duplicitate? PSD, asalt la Guvernul Ciolos

PSD s-a urcat pe drama bebelușilor din Argeș și a familiilor lor, anunțând depunerea unei moțiuni simple împotriva guvernului, mai exact a ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu. „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Și frustrat! Și nevaccinat”, sună pompos titlul moțiunii prin care se dorește demiterea ministrului Sănătății. E foarte adevărat că la nivelul ministerului a existat o mare harabură legat de această tragedie. Numai că PSD-iștii ar fi ultimii oameni din lume care să se vaite și să plângă la capul copilașilor morți. Bașca să încerce și să puncteze politic la modul cel mai mizerabil pe seama acestei drame. E clar că au fost probleme și la nivelul ministerului, dar primele au apărut chiar în județul cu pricina.

Or, cine conduce acest județ, de sus până jos? Exact, prefectul, președintele CJ, primarul Piteștiului, șeful DSP, șefii de spitale și toți cei implicați sunt membri ai aceluiași partid: PSD. Când premierul Dacian Cioloș a fost la fața locului, a aflat cu stupoare că cei de la DSP au aflat din presă despre ce se întâmplă la Spitalul de Copii. La toate acestea mai trebuie adăugat că și la nivelul ministerului de resort, funcțiile de secretari de stat, directori, secretare, plimbători de mape, cu toate aparțin PSD. E adevărat că guvernul trebuie să-și asume tot ce se întâmplă în subordinea sa. Ce a făcut însă același PSD în momentul în care Executivul a anunțat schimbarea unor prefecți, inclusiv la Argeș? S-a zburlit, s-a enervat și a anunțat că va da jos guvernul printr-o moțiune de cenzură fiindcă – vezi Doamne! – ar politiza administrația, dând afară megacompetenții prefecți PSD-iști! Ca să nu mai spun că aceeași amenințare a făcut-o și în cazul Antena 3, când ANAF s-a dus să aplice legea.

Așadar, PSD vrea demisia ministrului Sănătății, fiindcă subalternii acestuia (cu toții PSD-iști) sunt incompenți sau nesimțiți. Când guvernul anunță că vrea să dea afară din funcții astfel de politruci puși de PSD în scaune, aceiași PSD-iști măresc potul și vor demisia întregului Executiv. Oare chiar așa proști îi crede PSD-iștii pe români, că nu pot să vadă aceste lucruri? Chiar crede PSD că toți sunt intoxicați și au creierele spălate de mult privit la Antena3? Câtă nesimțire, câtă duplicitate poate fi în acești lideri PSD! Dar te mai miri când liderul lor suprem Liviu Dragnea (condamnat la închisoare pentru furt de voturi) vrea, pe de o parte, să bage pumnul în gura românilor și nu doar a presei prin a lui lege a defăimării, iar pe de altă parte urlă că libertatea presei e în pericol, fiindcă instituții ale statului vor să aplice legea. Vorba lui Tudor Chirilă: trebuie să fii ori prost, ori PSD-ist, ca să-l mai bagi în seamă pe Dragnea. Orice ar spune.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago