Mentalitate de echipa mica si neplatita: Poli a refuzat trei puncte la Iasi

Poli a terminat la egalitate, 1-1, cu ACS CSMS Iași, refuzând o pâine bună de mâncat pe terenul Municipal din capitala Moldovei. Alb-violeții au început meciul în propria jumătate de teren, ieșind să caute primele ocazii de gol de abia în minutele 37, 38 și 40, prin Llorente și Bărbuț în două rânduri.

Gazdele au pus presiune pe poarta lui Ram Strauss, fără să reușească însă prea multe șuturi pe spațiul porții. În fața unei echipe modeste, dar bine disciplinate de antrenorul Nicolo Napoli, cei de la Poli au arătat încă o dată o față de echipă mică, ba chiar și neplătită ca urmare a blocării de la Curtea de Conturi a finanțării municipale și județene la clubul timișorean. Fără să fi învățat din mai toate deplasările din această ediție de campionat, antrenorul Florin Marin a ținut echipa la cutie până ce inevitabilul s-a produs: golul lui Andrei Cristea (min. 75), din 7 metri, între cei doi naivi fundași centrali poliști, Scutaru și Torres.

Seara a fost salvată un minut mai târziu de Ovidiu Popescu, după o incursiune pe stânga, un dribling spre interior și un șut plasat în vinclu. 1-1 și Poli a revenit la tactica păguboasă a egalului „ciupit” în deplasare. Cu o singură excepție, minutul 85, când Bărbuț și Hernandez au plasat în două rânuri mingea cu capul din 5 metri, insuficient de puternic pentru a-l învinge pe Grahovac. Poli revine la Timișoara cu un punct care nu o ajută prea mult în perspectiva campionatului play-out, dar cu o certitudine din grupul jucătorilor transferați în această iarnă: portarul israelian Ram Strauss.

Merită spus că sâmbătă, pe stadionul ieșean, s-au întâlnit ACS CSMS Iași și ACS Poli Timișoara, două echipe finanțate de administrația locală a celor două orașe. Din păcate, statul român și federația de fotbal nu pot asigura o competiție egal. O echipă, cea din Iași, este lăsată de Curtea de Conturi să finanțeze activitatea sportivă a ACS din localitate, cealaltă, cea din Timișoara, fiind blocată printr-o decizie națională a Curții. (sursa foto: www.bzi.ro)

Poli: Strauss – Belu, Scutaru, Torres, D. Popescu – Hernandez (Bocșan, 91), Melinte, Llorente, O. Popescu – Bărbuț (Doman, 93), Zicu (Pissas, 69).

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

21 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

45 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

O oră ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago