Mentalitate de echipa mica si neplatita: Poli a refuzat trei puncte la Iasi

Poli a terminat la egalitate, 1-1, cu ACS CSMS Iași, refuzând o pâine bună de mâncat pe terenul Municipal din capitala Moldovei. Alb-violeții au început meciul în propria jumătate de teren, ieșind să caute primele ocazii de gol de abia în minutele 37, 38 și 40, prin Llorente și Bărbuț în două rânduri.

csms poli - poli

Gazdele au pus presiune pe poarta lui Ram Strauss, fără să reușească însă prea multe șuturi pe spațiul porții. În fața unei echipe modeste, dar bine disciplinate de antrenorul Nicolo Napoli, cei de la Poli au arătat încă o dată o față de echipă mică, ba chiar și neplătită ca urmare a blocării de la Curtea de Conturi a finanțării municipale și județene la clubul timișorean. Fără să fi învățat din mai toate deplasările din această ediție de campionat, antrenorul Florin Marin a ținut echipa la cutie până ce inevitabilul s-a produs: golul lui Andrei Cristea (min. 75), din 7 metri, între cei doi naivi fundași centrali poliști, Scutaru și Torres.

Seara a fost salvată un minut mai târziu de Ovidiu Popescu, după o incursiune pe stânga, un dribling spre interior și un șut plasat în vinclu. 1-1 și Poli a revenit la tactica păguboasă a egalului „ciupit” în deplasare. Cu o singură excepție, minutul 85, când Bărbuț și Hernandez au plasat în două rânuri mingea cu capul din 5 metri, insuficient de puternic pentru a-l învinge pe Grahovac. Poli revine la Timișoara cu un punct care nu o ajută prea mult în perspectiva campionatului play-out, dar cu o certitudine din grupul jucătorilor transferați în această iarnă: portarul israelian Ram Strauss.

Merită spus că sâmbătă, pe stadionul ieșean, s-au întâlnit ACS CSMS Iași și ACS Poli Timișoara, două echipe finanțate de administrația locală a celor două orașe. Din păcate, statul român și federația de fotbal nu pot asigura o competiție egal. O echipă, cea din Iași, este lăsată de Curtea de Conturi să finanțeze activitatea sportivă a ACS din localitate, cealaltă, cea din Timișoara, fiind blocată printr-o decizie națională a Curții. (sursa foto: www.bzi.ro)

Poli: Strauss – Belu, Scutaru, Torres, D. Popescu – Hernandez (Bocșan, 91), Melinte, Llorente, O. Popescu – Bărbuț (Doman, 93), Zicu (Pissas, 69).

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

ary a spus: (februarie 20th, 2016 at 20:33 )

Stam cu fundul in poarta.Cum iesim la joc:ocazii,bara,gol.

 
anteconbega a spus: (februarie 20th, 2016 at 20:46 )

AC RECAS, totuşi, NU E POLI! Iertaţi-i, că nici Florin Marin nu e Ion Ionescu şi nici Robu nu-i Telescu.

 
soryn a spus: (februarie 20th, 2016 at 21:20 )

as vrea si eu sa mai vad echipa asta a timisoarei ca face un meci in care ataca … si ataca si nu se apara …
Imi aduc aminte de un meci poli timisoara – poli iasi 9-1 … ce vremuri …

PS: mi-a placut portarul si fundasul manu torres, sper sa nu il mai vad niciodata fundas pe canu

 
poli21 a spus: (februarie 20th, 2016 at 21:42 )

Dar nici anteconbega nu e om normal, probabil o vinitura propasita in Timisoara, caruia ii „pute” tot ce nu are tenta miticista.

 
Mm a spus: (februarie 20th, 2016 at 22:54 )

Vreau sa- l remarc pe Hernandez ,unul dintre cei mai eleganti jucatori care au jucat la Poli.Este o placere sa-l vezi jucand.
Nu cred ca Poli va retrograda.

 
INO a spus: (februarie 20th, 2016 at 23:58 )

NOW!INTERESANT CĂCI SA PUTUT DAR NU S-A VRUT!ANTRENORUL TREBUIE SCHIMBAT!PENTRU A ADUCE LA ECHIPA ASTA UN ALFEL DE JOC!PORTARUL O SURPRIZÂ BUNĂ!MAI ERA ȘI OLANDEZUL CELĂLALT!!??VICTORIE CU PETROLUL!! HAIDE POLITIMIȘOARA!!YESSSSSSSS!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
pif a spus: (februarie 21st, 2016 at 00:00 )

cred ca am gasit portar in sfirsit. un egal meritat si aparat in final cu dintii. nici Pissas nu s-a miscat rau, incepe sa arate a echipa. deocamdata banii lipsesc, aici Primarul Robu trebuie sa organizeze ceva.

 
anteconbega a spus: (februarie 21st, 2016 at 08:18 )

Hai sa iti facem pe plac, nene poli21: AC RECAS ESTE POLI, Florin Marin e ca Ion Ionescu, iar Robu ca Telescu! Pentru linistirea rasei superioare, care e bănăţeanu-ntre români poli21 (pseudonimul asta pare a fi a fi uzurpare de prostie), voi aţi zice, neicuşorule, că străbunii mei sunt toţi din Banatul de pustă, numai că ăi mai vechi îs veniti imediat după 1784, după răscoala lui Horea, zburătăciţi de prigoana dusă de împăratul-„luminatu’ Iosif al II-lea”, cel care ordonase ca românii ardeleni care au acţionat cu tărie împoriva honvezilor unguri (la Curechiu, de exemplu), „să fie mutați cu vitele și ustensilele lor” şi, ca urmare, o mulţime de români a fost strămutată în Banatul istoric (îi găseşti şi azi pe urmaşi până şi în satele din Banatul sârbesc) și Bucovina. Cât despre „miticii” de la Bucureşti, au şi ei o scuză: acolo s-au lăbărţat atâta vreme fanarioţii, acolo exista o mare comunitate ungurească, formată mai ales în anii comunismului dejist şi ceauşist, de acolo au condus ţara Hannah Rabinsohn, Burah Tescovich, Lev Moiseevici Tismeneţki, apoi generalii români neaoşi, dar KGB-işti, dar mai ales urmaşii celor pomeniţi mai sus, cu Ion Iliescu în frunte. Totuşi, fără „miticii” din 1919, Banatul ar fi rămas şi azi împărţit între Ungaria şi Serbia, iar românii „stabilizaţi” în popor de mâna a doua, aşa cum au fost 200 de ani sub habsburgi ori austro-ungari. E o situaţie ceva mai complicată cu”miticismul” acesta, câtă vreme neaoşii timişoreni sunt azi în jur de 10 la sută din populaţia Oraşului…

 
sam a spus: (februarie 21st, 2016 at 10:48 )

situatia in care a ajuns poli se datoreaza in primul rand prestatorilor de servicii si lichelelor politice,in loc sa ne batem pt performanta ,luptam pt identitate ….performanta inseamna bani si cand e vorba de bani timisoara trebuie sa doneze…..dobitocii puternici ai romaniei ar trebui sa inteleaga ca timisoara nu poate fii cucerita facandu-i rau……

 
soryn a spus: (februarie 21st, 2016 at 10:59 )

draga anteconbega, eu ma simt si acuma in romania, ca timisorean, de mina a doua, in comparatie cu unul din alexandria, voluntari, chiajna, dorohoi sau tg jiu, de ce? pai, pentru aceste orase??? sau gasit bani pentru centura, pentru sali de sport, stadioane, spitale, samd, pe cind pentru timisoara nu sint fonduri, nu ajunge bugetul sau mai nou, timisoara a ajuns singurul oras care nu a avut voie sa dea bani pentru capitala europeana sau sa dea bani pentru sport, nu fotbal, sport… asa ca da ma simt in propria tara cetatean de mina a doua … si nu sint un banatean neaos ci sint doar un timisorean …
PS: apropo sa nu mai spun de ultima declaratie a lui Nea Puiu (antrenor nu steaua sau fcsb ci la NATIONALA ROMANIEI): „ce vreti sa jucam cu nationala la Timisoara sau mai stiu eu pe unde” …

 
yxsman a spus: (februarie 21st, 2016 at 11:51 )

Ia sa vedem ce zice un timisorean din Piata Lahovary (ministru si general mitic): „Bucuresti e ca New York pe langa imisoara, iar lujul are 120 de ani inaiatea noastra. Mandria pe care o aveam acum cativa ani casunt timisorean s-a estompat. Eu am prieteni olteni, moldoveni, bucure;teni.. imisoara e n oras ponosit si trist…” (Dan Negru). Sa ne traiesti, nea Robule…

 
frișcă a spus: (februarie 21st, 2016 at 14:54 )

Trebuie felicitat Zicu pentru efortul depus în jocul cu Iașiul și Voluntari, efort care merită cei 7000-8000 de Euro / lună! …..În locul lui Lae Robu,i-as mai fi pus vreo 2000 la contract pentru golul marcat cu Voluntari,fiindcă totuși a dat gol,restul nu mai contează,da-l naiba de efort,pentru ce să alerge!

 
anteconbega a spus: (februarie 21st, 2016 at 15:36 )

Onorabile Soryn, cu mulţumire! Crezi însă că cei din Alexandria, din Voluntarii lui Pandele, soţul Firei, cei din Chiajna, Dorohoi sau Târgu Jiu se simt în România lui Ponta, Crin Antonescu, Dan Mihalache, L. Dragnea, şi atâţia alti troglodiţi politici, cetăţeni de mâna întâi? Timişorenii se simt ei cetăţeni erste klasse doar pentru că altădată funcţionărimea austro-ungură locală, vorbitoare de germană şi maghiară, negustorimea şi industriaşii orientali, îşi trimiteau odraslele cu eizenbanul sau caleaşca la Viena şi Praga, precum ciocoimea munteană şi moldavă la Paris, ca să se emancipeze în folosul pârliţilor de români ? O fi şi aşa, dar nu cred… Iar bănăţenii, mai ştii, nostalgici, se simt fruncea doar pentru că există vorba „Tăt Bănatu-i fruncea!”, uitând ce zicea ardeleanul, ăl mai vitregit român din evul mediu şi până-n 1918: „O fi Banatu fruncea, da’ Ardealu-i mintea!” Iaca, vorbe şi atâta doar…
De ce anume trebuie să lăsăm din venitul celor mai făloşi economic unor judeţe mai necăjite, cum ar fi Vasluiul, de pildă, ori altul din nordul transilvan? Asta, poate, şi pentru faptul că în ţară au venit, vin şi vor mai veni miliarde de euro de la cei plecaţi din judeţele sărace, flăcăi şi fete exilate la muncă în Spania, Italia, Irlanda ori Anglia, căpşunari, zidari, ştergătoare de funduri delicate de frau, spălătoare de veceuri şi toalete, mulţi, sute de mii, milioane. Şi mai trebuie să o facem măcar să nu mai vedem imagini aşa cum au dat cei de la Realitatea TV, parcă, ieri: înmormântarea unei bătrâne dintr-un sat jalnic din Vaslui, dusă cu cocia la cimitir pe un drumeag cu imala până la genunchiul calului, cu un preot încălţat cu cizme înalte, să nu intre noroiul, şi cu groparii care ţineau cu tărie de sicriu ca să nu cadă moarta în noroiul naţional. Cât despre „Nea Puiu Iordănescu”, cel cu crampoane de general pe epoleţi, ce să zic: mare fotbalist, mic antrenor. Îşi merită naţionala. Poate vine antrenor la Poli Temesvar, că după un antrenor de la Securitate, de ce să nu avem şi un general de la fosta Armie Română culegătoare de cucuruz şi sfelcă de ţucăr.

 
poli21 a spus: (februarie 21st, 2016 at 16:33 )

Anteconbega ramine in continuareun gica contra , dar poate fi iertat. Probabil din cauza unei copilarii necajite nu a apucat sa invete prea multa carte, cit despre bunacuvinta , nu a auzit de asa ceva. Toata polologhia insirata ddovedeste o incoerenta de ris daca nu ar fi de plins. Singura lui scuza este ca ..exista.

 
stoian a spus: (februarie 21st, 2016 at 16:34 )

Inainte sau dupa conbega ramane un paraias poluant.Comentarii la adresa banatenilor sa nu mai faci pentru ca esti o vinitura ce nu are minimul bun simt de a respecta locul in care mananci o paine.De poli comentariile tale sunt de prost gust si tendentioase.

 
sam a spus: (februarie 21st, 2016 at 17:06 )

sunt impacat ca am aflat unde au cheltuit politicieni banii banatenilor….bine ca nu s-au furat

 
soryn a spus: (februarie 21st, 2016 at 20:27 )

practic nu stiu ce te supara inegalitatea, conditia umana sau poate doar faptul ca traiesti in Timisoara? incerci sa aduci argumente pro egalitate sau faci o introspectie a paturilor favorizate si a cellor defavorizate, nu inteleg care este problema ca unii isi trimiteau copii la studii in vest, o practica intilnita si in ziua de azi si nu iti fa probleme ca si din micul paris sau bahlui sint si acum multi oameni „de inalta clasa” care isi trimit copii chiar peste mari la studii.
saraci sint peste tot si la vaslui si la cebza, poate te supara ca unii banateni se cred fruncea, dar nu iti fa iluzii ca un oltean sau bucurestean sau un secui se simte inferior unui banatean, mergi prin tara si vezi cum se comporta fiecare din cei enumerati pe propriu teren cu tine ca timisorean care esti doar prin trecere …
acuma eu trebuie sa ma simt inferior unui ardelean, de exemplu, dupa cum spui tu, ca Ardealu-i mintea, nu simt asta. asa si tu trebuie sa treci peste chestia cu banatenii … asa la fiecare exemplu al tau si eu pot sa iti dau contraexemplu, chiar la ideea cu ardeleanul oropsit, sa stii ca si acolo au fost romani instariti, chiar Avram Iancu a fost avocat, iar bunicul sau a fost preot… cit despre banateni sa stii ca daca tot veni vorba de oropsire si Banatul a fost sub ocupatie otomana si chiar anul asta se fac 200 de ani de la eliberare …
Pina la urma care este diferenta intre clujeni si timisoreni, romanii tot sub aceiasi ocupatie erau, nu inteleg? sau vrei sa spui ca banateni romani erau preferatii austroungarilor iar ardelenii erau vazuti cu alti ochi? nu erau vazuti toti ca romani?
Ai scris mult dar … argumentele tale cu ardelenii, batrina din vaslui sau studiile in strainatate … nu cred ca sint obiective si cred ca ti-am raspuns cam la toate „problemele” pe care le-ai afisat… in rest sa auzim numai de bine …

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

asu

ASU Politehnica „desăvârşeşte” o etapă neagră pentru echipele timişorene

Trei echipe, niciun punct în etapa a 16-a a ligii secunde. Fotbalul timişorean este departe de ce vor fanii, iar cele trei divizionare B din oraş nu reuşesc să contrazică această stare de fapt. ACS Poli este în pragul colapsului din toate punctele de vedere, Ripensia se află pe poziţie retrogradabilă, iar ASU Politehnica nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ASU Politehnica „desăvârşeşte” o etapă neagră pentru echipele timişorene

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top