După principiul că druckerul nu e filosof destul dacă nu e și fudul, Cristian Brâncovan, acest av. Carmen Obîrșanu al ASU Politehnica, a cerut recent Primăriei Timișoara să execute ACS Poli, club de fotbal finanțat până anul trecut de municipalitate cu sumele cuprinse în raportul executoriu al Curții de Conturi, din care reiese că acea finanțare, circa 20 milioane de lei, s-a produs cu încălcarea legii. Mulți bani, vreo 35 milioane de lei în total. Cu care primăria condusă de Nicolae Robu a cotizat în asociațiile sub care funcționau cluburile de baschet, rugby, handbal, fotbal, dar și cea a susținerii capitalei culturale europene, aceasta din urmă fiind considerată de auditori, culmea, ca fiind legală. Cu destinul de politician ratat în pasiuni mărunte, Brâncovan și-a luat morga de av. Obîrșanu, și-a reglat glasul, o fi zis magistral „onorată asistență” și a declarat pe Facebook ceva ce numai un militant politic foarte rozaliu ar mai fi zis. „Primăria Timișoara trebuie să se îndrepte împotriva ACS Poli, pentru recuperarea prejudiciului în valoare de milioane de euro, de pe urma finanțărilor considerate ilegale în urma deciziei EXECUTORII a Curții de Conturi…”, a spus dl. Brâncovan, adaugând că înregistrarea de către primărie a mărcii „Poli” la OSIM poate da idei creditorilor clubului, iar asta n-ar fi bine. Sau ar fi, că nu-mi dau seama exact.
După cum se poate observa de sub tunica de politician neîmplinit, Brâncovan nu cere același lucru pentru cluburile de baschet, handbal și rugby, pe care galeria ASU chiar le-a susținut o vreme și i-ar fi fost extrem de greu să gestioneze o astfel de atitudine. După modelul consilierilor locali PSD, Brâncovan nu zice nimic nici de recuperarea prejudiciului de 17 milioane de lei de la Consiliul Județean Timiș, acolo unde prietenii roșii de la PSD au decis să lupte în justiție cu avocat extern împotriva deciziei Curții, dar s-au indignat moraliști când același lucru s-a întâmplat la CLT. Poate că mulți vor zice că Brâncovan este un om integru, cu respect în valorile justiției și zice ce crede și ce trebuie să zică. Ori că omul nu are nicio treabă cu Druckeria, cu atitudinea ceva mai echilibrată în ultima vreme a „patronilor” ASU Politehnica. Numai că Cristian Brâncovan, ca și av. Carmen Obîrșanu, nu e chiar pe cont propriu. El nu mai vede bârna din ochii partidelor de la care așteaptă o salvare pe cale fotbalistică și se lasă orbit de lupta cu Nicolae Robu. Același Nicolae Robu care donează bani anual la ASU și care, milos (alții ar zice „ca fraierul”), nu vrea să atingă cu vreo floare interesele Druckeriei.
Cristian Brâncovan nu numai că nu admite că a alunecat spre un crâncen activism politic, dar o face uitând complet de atitudinea rebelă pe care o avea cu galeria CVUCS atunci când întreaga comunitate fotbalistică locală considera că clubul Poli e tratat nedrept de autoritățile de la București. Au fost sancțiunile FRF taxate prin ample mișcări de stradă. Retragerea licenței a fost comentată ca un tratament inegal față de alte echipe cu datorii la bugetul de stat, către jucători sau către firme. Și atunci, în sinea noastră admiteam că Marian Iancu nu e un sfânt, dar aveam senzația că numai noi suntem penalizați, iar alții nu. Cam ce se întâmplă acum cu deciziile Curții de Conturi din diferite județe. Apoi, „Peluza Sud” a pus presiune pe municipalitate pentru a finanța Poli în momentele de criză. Ca să nu mai spun că numai cine nu a mâncat „de dulce” și nu a beneficiat de transport și alte facilități de la club va putea să ridice piatra și să spună ce și cum nu este în regulă în fotbalul local, să ceară executarea de prejudicii ca niște buni contribuabili ce sunt.
Hai să participăm la un exercițiu de imaginație și de bun simț. În 2012, primarul Nicolae Robu a avut întâlniri cu reprezentanții Druckeria, printre care și Brâncovan, pentru stabilirea strategiei noii Poli. Oamenii s-au înțeles că varianta ideală ar fi susținerea ASU Politehnica și, ca o situație excepțională, se aștepta chiar o invitație de la FRF pentru liga a doua. Mircea Sandu nu și-a mai ținut promisiunea făcută lui Robu, Robu nu și-a mai ținut-o față de liderii galeriei, iar discuția a luat-o razna. Politicianul Robu a vrut să ardă etapele și să susțină Recașul. Mai tineri, deci cu mai multă vreme, druckerii au luat calea ligii a 5-a și la revedere. Mă întreb cum ar fi fost dacă atunci Robu ar fi fost de acord cu soluția tifosilor. Fără sincope, ASU ar fi fost astăzi negreșit în liga a doua, pe loc de promovare, iar Curtea de Conturi ar fi blocat finanțarea, cum a făcut-o cu ACS. Oare la fel ar fi zis Brâncovan? Să fie executată ACS ASU Politehnica pentru recuperarea prejudiciului? Oare nu ne-am fi dat cu fundul de pământ cu alte mii de oameni în Piața Operei pentru o astfel de nedreptate, comparativ cu rezoluțiile date la Teleorman ori cu ce se întâmplă la Chiajna, Iași, Voluntari și nu numai? D-le Grindeanu, măcar nu-l puneți pe liste, că n-ar refuza.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…