Categories: Politicieni

Plangere penala pentru Francisc Boldea, dupa ce si-a cumparat… functia in partid!

Liderul PSD Lugoj, Francisc Boldea, actualul primar al orașului, s-ar putea alege cu plângere penală după ce și-a cumpărat funcția politică. În 2010, printr-o promisiune că primăria va acoperi cheltuielile pe care le avea de făcut firma fostului președinte Dănuț Miloș, pentru niște lucrări, Boldea i-ar fi cerut acestuia să nu mai candideze la încă un mandat.

Primarul Francis Boldea este în centrul unui nou scandal, ale cărui rădăcini sunt însă din 2010. În calitate de edil-șef, Boldea a semnat un pact cu Dănuț Miloș, aflat pe atunci se afla la șefia PSD Lugoj. Primăria Lugoj, avându-l pe Boldea ca reprezentant, se angaja să plătească mai multe lucrări ale societății Prod-Service Milos SRL, firmă deținută de fostul lider social-democrat. Primăria ar fi trebuit să plătească pentru finalizarea lucrărilor la un bloc de locuințe sociale și la Muzeul de Istorie. Pactul avea și o componentă… politică. „Miloș Dănuț va fi ales vicepreședinte al Organizației Municipale Lugoj, delegat la Consiliul Județean și candidat pentru organul județean de conducere. Pe viitor mă angajez la o colaborare și susținere reciprocă cu Miloș Dănuț”, scria, sub semnătură, Francisc Boldea.

Această parte a înțelegerii este văzută de unii ca fiind, de fapt, momentul în care Boldea și-a cumpărat funcția politică, în momentul de față el fiind președintele PSD Lugoj. Claudiu Buciu, candidat independent la Primăria Lugoj, este cel care a făcut public documentul. Boldea s-ar putea alege acum cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, după ce primăria nu a respectat contractul cu Prod-Service Milos SRL. „Nu mă afectează cu nimic apariția acestui document, am o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței prin care Primăria Lugoj, reprezentată de Francisc Boldea, este obligată să îmi plătească acești bani. Primăria a făcut o contestație la executarea silită, însă instanța a respins ca neîntemeiată apărarea contestatarului. Primăria nu a făcut dovada că nu ar dispune de fonduri ba mai mult, primarul a declarat în presa că, în anul 2015, a avut un excedent bugetar de 21 de milioane de lei, de unde rezulta că, deși a avut bani, a refuzat să plătească. Instanța a constatat refuzul Primăriei Lugoj de a achita această sumă impusă în urma titlului executoriu, motiv pentru care îi voi face lui Francisc Boldea o plângere penală pentru abuz în serviciu”, a declarat Miloș. Primarul Lugojului a fost contactat telefonic de reporterul deBanat.ro, dar nu a putut fi găsit.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

9 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago