Categories: Primăria Timişoara

De sase ori si nimic! Primaria face a saptea licitatie pentru biciclete pe malul Begai

Șase licitații și degeaba! Primăria nu reușește să cumpere cele 140 de biciclete pentru cele nouă stații amenajate pe malul Begăi. La licitații nu s-a prezentat până acum nimeni, iar reprezentanții PMT nu reușesc să găsească o explicație pentru aparentul dezinteres al firmelor.

Lucrările de reamenajare a malurilor Begăi au început în septembrie 2013 și au costat 31,5 milioane de lei, cu tot cu TVA. Ele au fost inaugurate la finele lui 2015. „Este un proiect complex care a cuprins intervenții la rețele de utilități, extinderea rețelei de iluminat, amenajări complexe pe toată lungimea celor două maluri ale Begăi. S-au realizat spații verzi, s-au plantat copaci, s-au realizat trotuare, alei de promenadă pietonală, s-au amenajat piste de biciclete, locuri de joacă și spații cu gradene, dar și nouă stații de vaporetto”, spunea, în 28 decembrie 2015, primarul Nicolae Robu. Tot în cadrul proiectului au fost amenajatea nouă stații de biciclete, dar și șapte pontoane plutitoare, ce vor putea fi folosite pentru plajă sau agrement. Toate bune și frumoase, dar cele nouă stații de biciclete sunt goale! Nici urmă de vehicul pe două roți și, la cum stau lucrurile, va mai curge ceva… apă pe Bega până când acestea vor apărea în rastele.

Licitația organizată de primărie, care viza achiziționarea a două macarale, dar și a unor dotări pentru posturile de prim ajutor și cele de stingere a incendiilor, precum și achiziționarea a 140 de biciclete, n-a mers așa cum și-ar fi dorit autoritățile. Cel puțin, nu în cazul bicicletelor! Dacă în cazul extinctoarelor și al truselor de prim ajutor, lucrurile s-au rezolvat, la biciclete s-a ajuns la un adevărat record negativ. Nici la cea de-a șasea licitație nu s-a prezentat nimeni, astfel că… e în pregătire cea de-a șaptea! „Este ceva de neînțeles ce se întâmplă acolo. Este un record. Nu știu care a fost clauza referitoare la biciclete. În nici într-un caz nu pierdem banii, dar vor fi anumite consecințe negative. Nu am avut așa ceva, este un record. Nu s-a prezentat nimeni. Și-a arătat interesul la un moment dat firma care a asigurat bicicletele pe sistemul intermodal, dar n-a venit la licitație. Noi ce să facem? Ne facem datoria, publicăm pe SEAP, este de neînțeles că nicio firmă nu vine. Noi suntem buni platnici. Caietul de sarcini este cum a fost și dincolo, același tip de biciclete, vrem să fie interoperațional, nu neapărat de același tip. Nu pot să înțeleg ce se întâmplă”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Prețul estimativ oferit de PMT pentru cele 140 de biciclete este de 154.072 lei, cu tot cu TVA.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago