Categories: Politicieni

O supa pentru fiecare copil! Birsasteanu vrea ca primaria sa asigure pranzul pentru elevi

Medicul Florică Bîrsășteanu, candidat al PSD la PMT, vrea ca primăria să le asigure elevilor un prânz cald în fiecare zi. Mai mult, meniul trebuie să fie unul corect din punct de vedere… caloric și nutrițional. Cum va pusă în practică o astfel de idee nu se știe.

Mese calde pentru elevi și mai multe competiții sportive! Acestea sunt câteva dintre propunerile lui Florică Bîrsășteanu pentru a îmbunătăți sănătatea timișorenilor. Deputatul, care va intra în lupta cu Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara pe 5 iunie, spune că trebuie luate măsuri pentru ca locuitorii orașului de pe Bega să ducă o viață mai bună. „A fost o dezbatere la care am luat parte în urmă cu un an la parlament și colegii specialiști în domeniu vehiculau o cifră alarmantă – unul din zece copii, la vârsta școlară, este supraponderal și are predispoziție pentru a dezvolta diabet. (…) Ce măsuri am putea noi dezvolta la nivel local? Se pot lua măsuri generale, cu un impact deosebit de important, asupra morbidității copiilor noștri. În primul rând, creșterea capacității pentru a face mișcare, copiii noștri au nevoie de mișcare. A spus-o în contextul în care voi reuși să ajung primarul Timișoarei și nu mă mai îndoiesc de acest aspect. Eu cred că avem nevoie de mai multe baze sportive, de mai multe competiții sportive, avem nevoie de o capacitare a dorinței copiilor de a face mișcare. Apoi, avem nevoie de o alimentație sănătoasă. Cred că este de datoria primăriei și a autorităților locale să genereze o infrastructură ce poate să asigure o masă caldă, foarte bună din punct de vedere caloric și nutrițional, în așa fel încât, la costuri acceptabile, copiii noștri să poată să-și asigure o alimentație corectă, printr-o masă caldă de prânz la școală. Trebuie făcut acest lucru la toate școlile din oraș, pentru că sunt sub directa coordonare a primăriei”, a declarat Bîrsășteanu. În viziunea PSD-istului, toți copiii, indiferent de vârstă, vor putea să beneficieze de aceste mese. Totuși, Bîrsășteanu nu a putut preciza cum va fi pusă în practică o astfel de măsură.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

34 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

6 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago