Categories: Politicieni

Reevaluam, pentru ca nu suntem farisei, dar Robu nu comenteaza candidatii PNL

Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu vrea să comenteze listele partidului pentru CL Timișoara și CJ, deși acestea au stârnit adevărate furtuni. Robu spune că nemulțumiții n-au motive, pentru că, dacă așa i-au apreciat colegii, n-are ce face. Dacă aceștia vor pleca însă din PNL, lucrurile s-ar putea schimba. Până una-alta, edilul va trebui să colaboreze acum cu un… „idiot”.

Consilierul local Petrică Folică afirma, acum câteva zile, că nu mai face parte din PNL și că nu știe de ce a fost inclus printre candidații pentru viitorul consiliu local. Declarația a fost făcută chiar a doua azi după ce a fost anunțată listă deschisă de actualul viceprimar Dan Diaconu. Folică era pe locul 14. Nicolae Robu e convins că mai democratic decât s-a procedat la PNL nu se poate. „Nu sunt justificate nemulțumirile. Acestea sunt aprecierile colegilor. Poți să-i impui cuiva cum să voteze? Așteptăm să se lămurească Petrică Folică. Nu am discutat cu el, i-am transmis un sms, că nu ne-am văzut de atunci (de când s-a anunțat lista pentru CL Timișoara – n.r). I-am spus să-și păstreze calmul și să ne vedem de treabă, pentru că avem lucruri importante de făcut, iar supărarea nu este justificată. De pe poziția pe care e, 100% ajunge consilier local! (Folică este pe locul 14 – n.r.) Altfel ce alternativă are?”, afirmă copreședintele liberal.

Înaintea lui Folică, pe listă se află, printre alții, și un proaspăt venit în PNL, fostul țărănist Ciprian Mihok. În urmă cu doi ani, Mihok susținea o campanie puternică împotriva lui Nicolae Robu, pe care îl făcea „dictator”, și îi dorea mai multă… sănătate mintală. Robu n-a vrut, la vremea respectivă, să intre în polemici, răspunzând sec că nu obişnuiește să comenteze „aberaţiile spuse de tot felul de idioți”. Acum, Mihok, care s-a înscris în PNL în noiembrie 2015, e pe loc eligibil la CL Timișoara și Robu spune că a fost dezinformat la vremea respectivă. „Când se dă un vot secret, votul nu se justifică pe planeta asta. Votul este dat cum consideră cineva. Dacă s-ar fi votat la ordin, atunci s-ar fi putut contesta, dacă s-ar fi votat sub presiune, atunci se putea contesta. Votul a fost secret, dacă aprecierea oamenilor așa a fost… (…) Eu nu am voie să mă pronunț vizavi de nimeni, decât în bine. Pe parcursul vieții, numai dacă suntem farisei nu recunoaștem, dar facem reevaluări. Eu nu-i voi vorbi de rău pe colegii mei. Nu-i vorbesc decât de bine. Câtă vreme suntem colegi, chiar dacă vizavi de unii am nemulțumiri, le spun doar în relația directă, n-o să ies să-i terfelesc. Mai departe analiștii pot comenta, dar pe mine nu mă puneți să comentez, pentru că n-o s-o fac”, s-a limitat să spună primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

O oră ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago