Categories: Zâmbete amare

Cazul ALDE Timis: cand te comporti ca o sluga, esti tratat ca o sluga

La exact o săptămână de la momentul în care PSD și UNPR au anunțat public că s-au înțeles să formeze împreună o majoritate în Consiliul Județean Timiș, liderii locali ai ALDE au ieșit într-o conferință de presă ca să-și arate revolta. Potrivit înțelegerii menționate, funcția de președinte al CJ îi va reveni liderului PSD Timiș, Sorin Grindeanu, în timp ce vicepreședinți vor fi Titu Bojin și Viorel Matei, ambii de la UNPR. Împreună, PSD și UNPR au 19 consilieri județeni dintr-un total de 37, respectiv o majoritate la limită.
Ei bine, mult după formarea acestei alianțe, cei din ALDE au ieșit supărați în public, cum că ei nu sunt de acord cu înțelegerea, că UNPR primește prea mult, iar ei, „adevărații liberali”, prea puțin. Mai exact, nimic. Totuși, cei din ALDE n-au mers cu „revolta” până la capăt, menționând că îl susțin din toată inima pe Grindeanu la președinția CJ. Nu știu cât de reală este „revolta” celor din ALDE, dar un lucru e cert. Comportamentul lor de până acum i-a adus în această situație ingrată. Adică „adevărații liberali”, atât la nivel central, cât și local, nu s-au comporat niciodată ca un partid de sine stătător, ci ca un apendice al PSD. Mai mult, la nivel central, Tăriceanu and compania au avut „misiunea” de-a face unele demersuri dezgustătoare, pe care PSD și le dorea, dar, de jenă, nu și le asuma public. De exemplu, atacurile repetate la adresa Justiției și apărarea tuturor infractorilor din politică.
Or, în momentul în care te comporți ca o slugă și îți asumi acest statut, ești și tratat ca atare. Adică nu ești invitat la masa „stăpânilor”, în cazul de față la negocierea între PSD și UNPR. De altfel, în orice discuții și negocieri, PSD Timiș și-a adăugat la numărul propriu de consilieri și pe cei ai lui ALDE. Și pe bună dreptate. Pe de altă parte, mica revoltă a celor de la ALDE poate avea două explicații. În primul rând, ar fi aceea că au fost puși de „stăpânii” din PSD să facă puțin scandal, pentru a forța mâna celor din UNPR. Fiindcă deși există înțelegea PSD-UNPR, ea n-a fost încă parafată oficial. Și spun că s-a făcut la ordin, fiindcă, dacă era o inițiativă proprie a celor din ALDE, trebuia făcută mult mai repede. Adică imediat după ce PSD și UNPR s-au înțeles fără ca ei să fie invitați la masa negocierilor. Aceasta ar fi principala explicație.

Însă nu exclud din start o alta. La vechii romani, o dată pe an se sărbătoreau Saturnaliile. Era o zi în care se inversau rolurile între stăpâni și sclavi. Adică era o zi în care sclavilor li se permitea să participe la banchete, ba chiar să fie serviți la masă de stăpânii lor. Ieșirea publică a celor de la ALDE ar putea fi și un fel de „Saturnalii” pentru ei. Adică o zi au fost lăsați să se creadă stăpâni și să spună ce vor. Însă odată terminată sărbătoarea, înapoi în lesă!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago