Categories: Klaus Vaterland

Dom’le Robu, hai sa nu murim noi de grija Rapidului

Ca reacție la cacealmaua juridică a oficalilor Rapidului, primarul Nicolae Robu a anunțat că Poli se gândește să facă o plângere penală pentru încălcarea legilor ce reglementează activitatea firmelor în faliment. E dreptul Timișoarei să facă treaba și nu văd de ce o astfel de cauză nu s-ar câștiga, peste vreun an, în instanță. Vorbesc doar de dreptul ce derivă din regulile FRF și ale statului, căci altfel, sportiv de exemplu, Timișoara nu are căderea să se bată în niciun fel pentru un loc în Liga 1. A retrogradat rușinos, a ajuns să fie depunctată cu 14 puncte, poate peste posibilitatea echipei de a recupera până la zero și, cum am mai zis, o creștere sănătoasă din liga a doua ar fi fost o alegere mult mai fericită. Aici părerile sunt împărțite și nu mă încurajează în niciun fel calculele făcute de primarul Robu. Cum că nu vom fi singurii depunctați, că unele echipe nu vor termina campionatul din aceleași considerente financiare, că, în consecință, dracul nu ar fi chiar așa de negru.

Ba da, dracul e foarte negru, dacă ne aruncăm carne de tun în Liga 1 pentru banii de televiziune. Aș paria că viitoarea ediția de liga întâi va fi la Timișoara una pentru simpatizanții echipelor oaspete. Pentru steliștii din Arad și alte zone învecinate, pentru oltenii Craiovei, poate puțin interes pentru vizita lui Dinamo și nimic mai mult. Cu un minus demoralizant în clasament, tribunele vor fi și mai goale ca până acum, iar pofta de fotbal nu va veni în niciun fel văzând din două în două săptămâni cum Voluntari sau Chiajna fac instrucție cu Poli pe „Dan Păltinișanu”. Nu credeți că ar fi mai interesant pentru timișoreni să vadă care dintre Poli e mai bună pe teren, că în peluză știm deja răspunsul? N-ar fi oare mai motivant să promovezi, iar la anul pe vremea asta să fim în prima divizie fără vreo sancțiune, decât să așteptăm să treacă lunile pentru a se confirma ce știm de pe acum, retrogradarea cu cine știe cu câte puncte penalitate? Dar decidenții altfel văd lucrurile, iar milionul ăla de euro, e adevărat, altfel miroase când, în calitate de oficial, trebuie să asiguri bugetul unei echipe.

Spuneam că Nicolae Robu e cu dreptatea în mână când amenință cu datul în judecată lichiditatorul Rapidului. Ca timișorean și ca polist însă, m-aș bucura mult mai tare dacă edilul liberal ar face lucruri mai simple, fie și cu unele compromisuri complicate. De exemplu, să închidă negocierile cu un investitor, indiferent care, dar să știm odată dacă vine cineva să investească la club sau nu. În cazul în care acel investitor consideră că Poli nu e atractivă în acest moment, ba chiar riscantă de pe urma unor datorii, atunci Nicolae Robu trebuie să vină cu o soluție. Nu știu dacă este sau nu târziu pentru varianta clubului municipal și pentru o secție de fotbal, iar dacă chestiunea e tardivă primarul și conducerea clubului să evalueze șansele ca acest club să poată termina un sezon de ligă a-ntâia sau a doua. Cu sponsori mici sau mari, cu bani de-o ciorbă de la prieteni, cu ce-o vrea dumnealui. Căci altfel, dacă concluzia sinceră ar fi că nu se mai poate, atunci, zău, n-ar trebui noi să mai încurcăm noi pe cineva.

E, din acel moment aș vrea să-l văd pe Nicolae Robu ca pe Sf. Gheorghe în lupta cu balaurul. Să văd un proces câștigat, chiar dacă prea târziu, cu statul român, cu Curtea de Conturi sau cu inspectori ai acestei instituții care-a dovedit o atitudine bipolară și judecăți neliniare. Să văd cum CLT și CJT își evaluează și le impută în justiție pagubele ce derivă din falimentul acestui club, punând cap la cap toate cotizațiile din ultimii ani, viitorul unor generații de juniori, banii de televiziune ce ar fi fost încasați, dacă un inspector de la Curtea de Conturi nu ar fi blocat, nedrept în raport cu activitatea de la alte cluburi, finanțarea și dezvoltarea clubului Poli în condiții normale funcționare, conform statutului. Asta aștept de la primarul Nicolae Robu. Și mai aștept de la Nicolae Robu să se implice administrativ pentru a facilita celor două-trei echipe locale cu nume accesul la un preț rezonabil pe arena „Dan Păltinișanu”. N-aș muri eu acum de grija Rapidului, chiar dacă ce se întâmplă zilele astea la Ligă și FRF e o mare porcărie.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

19 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago