Dom’le Robu, hai sa nu murim noi de grija Rapidului

Ca reacție la cacealmaua juridică a oficalilor Rapidului, primarul Nicolae Robu a anunțat că Poli se gândește să facă o plângere penală pentru încălcarea legilor ce reglementează activitatea firmelor în faliment. E dreptul Timișoarei să facă treaba și nu văd de ce o astfel de cauză nu s-ar câștiga, peste vreun an, în instanță. Vorbesc doar de dreptul ce derivă din regulile FRF și ale statului, căci altfel, sportiv de exemplu, Timișoara nu are căderea să se bată în niciun fel pentru un loc în Liga 1. A retrogradat rușinos, a ajuns să fie depunctată cu 14 puncte, poate peste posibilitatea echipei de a recupera până la zero și, cum am mai zis, o creștere sănătoasă din liga a doua ar fi fost o alegere mult mai fericită. Aici părerile sunt împărțite și nu mă încurajează în niciun fel calculele făcute de primarul Robu. Cum că nu vom fi singurii depunctați, că unele echipe nu vor termina campionatul din aceleași considerente financiare, că, în consecință, dracul nu ar fi chiar așa de negru.

Ba da, dracul e foarte negru, dacă ne aruncăm carne de tun în Liga 1 pentru banii de televiziune. Aș paria că viitoarea ediția de liga întâi va fi la Timișoara una pentru simpatizanții echipelor oaspete. Pentru steliștii din Arad și alte zone învecinate, pentru oltenii Craiovei, poate puțin interes pentru vizita lui Dinamo și nimic mai mult. Cu un minus demoralizant în clasament, tribunele vor fi și mai goale ca până acum, iar pofta de fotbal nu va veni în niciun fel văzând din două în două săptămâni cum Voluntari sau Chiajna fac instrucție cu Poli pe „Dan Păltinișanu”. Nu credeți că ar fi mai interesant pentru timișoreni să vadă care dintre Poli e mai bună pe teren, că în peluză știm deja răspunsul? N-ar fi oare mai motivant să promovezi, iar la anul pe vremea asta să fim în prima divizie fără vreo sancțiune, decât să așteptăm să treacă lunile pentru a se confirma ce știm de pe acum, retrogradarea cu cine știe cu câte puncte penalitate? Dar decidenții altfel văd lucrurile, iar milionul ăla de euro, e adevărat, altfel miroase când, în calitate de oficial, trebuie să asiguri bugetul unei echipe.

Spuneam că Nicolae Robu e cu dreptatea în mână când amenință cu datul în judecată lichiditatorul Rapidului. Ca timișorean și ca polist însă, m-aș bucura mult mai tare dacă edilul liberal ar face lucruri mai simple, fie și cu unele compromisuri complicate. De exemplu, să închidă negocierile cu un investitor, indiferent care, dar să știm odată dacă vine cineva să investească la club sau nu. În cazul în care acel investitor consideră că Poli nu e atractivă în acest moment, ba chiar riscantă de pe urma unor datorii, atunci Nicolae Robu trebuie să vină cu o soluție. Nu știu dacă este sau nu târziu pentru varianta clubului municipal și pentru o secție de fotbal, iar dacă chestiunea e tardivă primarul și conducerea clubului să evalueze șansele ca acest club să poată termina un sezon de ligă a-ntâia sau a doua. Cu sponsori mici sau mari, cu bani de-o ciorbă de la prieteni, cu ce-o vrea dumnealui. Căci altfel, dacă concluzia sinceră ar fi că nu se mai poate, atunci, zău, n-ar trebui noi să mai încurcăm noi pe cineva.

E, din acel moment aș vrea să-l văd pe Nicolae Robu ca pe Sf. Gheorghe în lupta cu balaurul. Să văd un proces câștigat, chiar dacă prea târziu, cu statul român, cu Curtea de Conturi sau cu inspectori ai acestei instituții care-a dovedit o atitudine bipolară și judecăți neliniare. Să văd cum CLT și CJT își evaluează și le impută în justiție pagubele ce derivă din falimentul acestui club, punând cap la cap toate cotizațiile din ultimii ani, viitorul unor generații de juniori, banii de televiziune ce ar fi fost încasați, dacă un inspector de la Curtea de Conturi nu ar fi blocat, nedrept în raport cu activitatea de la alte cluburi, finanțarea și dezvoltarea clubului Poli în condiții normale funcționare, conform statutului. Asta aștept de la primarul Nicolae Robu. Și mai aștept de la Nicolae Robu să se implice administrativ pentru a facilita celor două-trei echipe locale cu nume accesul la un preț rezonabil pe arena „Dan Păltinișanu”. N-aș muri eu acum de grija Rapidului, chiar dacă ce se întâmplă zilele astea la Ligă și FRF e o mare porcărie.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

chibitul violet a spus: (iulie 22nd, 2016 at 16:34 )

N-ai cu cine…

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 22nd, 2016 at 16:47 )

Am pierdut cel putin 10 puncte pe mana arbitrilor , am avut jucatori accidentati , eliminati , am fost opriti de nenumarate ori din offside inexistent . Eliminatii au primit usor cartonase…f,tui , cum sa nu pici in Liga II-a ? La acestea adaugam stresul cu care am jucat din cauza avliei de conturi ( tot mitici ) …puse cap la cap …m,iticii ne-au terminat , si atunci de ce sa nu-i dam in judecata daca aproba Rapidul ?…pe noi ne-a retrogradat ptr cca 100.000 euro …sho pe ei !

soryn a spus: (iulie 22nd, 2016 at 17:18 )

daca nu prinde prima liga acum … echipa asta o sa moara pina in iarna … prea multe depunctari … prea multe procese o sa fie pierdute … multe penalizari si majorari la datoriile de la anaf … milioanele pe care curtea de conturi le imputa primariei … si in afara de orgoliul imens al unui om (stim cine) … foarte, foarte putini sustinatori spre zero … acolo unde va ajunge pina la urma echipa asta … acum … peste un an … peste 2 ani …
chiar daca reusesc sa scape, ei nu se gindesc cu ce MINUS IMENS o sa ajunga la anul in liga a 2a … dar o sa vada si robul unde te poate duce un orgoliu prostesc …

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 22nd, 2016 at 17:36 )

Soryn…cei mai dezamagiti vor fi suporterii ASU…echipa nu merge , bani ioc , plus ca stadionul nu cred ca ii omologat ptr Liga II-a …f,tui , daca vor juca pe Dan Paltinisan , trebuie sa scoata multi bani din buzunar .

soryn a spus: (iulie 22nd, 2016 at 18:47 )

din pacate sint doua echipe care poarta numele de poli dar, sint foarte slabe, una care nu are suporteri si una care nu are suport financiar … din pacate pentru timisoara, sint doua proiecte, nascute din orgolii (ambele), dar care nu o finalitate, si care cred ca si-au atins maximul … nu se intrevede pentru nici una din cele doua un viitor care sa te trimita cu gindul la performanta … din pacate … pentru suporteri …..

INO a spus: (iulie 22nd, 2016 at 21:03 )

NOW!SA SULE ȚIE NU ÎȚI PRIEȘTE BANATUL!? DEBITEZI NUMAI ARTICOLE DE TOT KKT UL!AȘA TREBUIE SĂ ÎI DEA ÎN JUDECATĂ SĂ NU MAI EXISTE ECHIPE CA ȘI RAPID ȘI GHIBIȚI CA ȘI TINE!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

teo mmusante a spus: (iulie 22nd, 2016 at 22:10 )

Articol PERFECT al unui jurnalist pe care nu-l prea simpatizez .Dar are perfecta dreptate . Druckerul din Mehala ar face bine sa vadă fotbalul cu ochii mai mult decat cu inima. Chiar sa nu recunoastem ca am fost CEA MAI SLABA echipa campionatul trecut ? PARNAIE am fost domnilor . Un fotbal de liga 3-a am jucat in play-aur. Dar la anul vom dobora recordul negativ daca acum acceptăm aceasta invitatie OTRAVITA de a fi carnea de tun a ligii 1 .

Victor a spus: (iulie 23rd, 2016 at 06:30 )

…sa fim seriosi…adevărată Poli nu este struto-camila asta…clubul lui Robu exista doar pt a papa bani publici…și de a oferi sinecuri cui trebuie…polistii adevărați sunt pe alt teren…polistii lui Robu – când ați fost ultima oara pe DP?…in 2010 :)…

sam a spus: (iulie 23rd, 2016 at 10:00 )

fara pat-ron,fara bani publici, fara palmares……sabotorii fptbalului timisean ne vor demonstra de inseamna fotbalul adevarat…..pana acum doar au sabutat si mamipulat

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 23rd, 2016 at 14:37 )

* Victor *…ce ma ?…dar a cui dreku ii echipa ?…nu ii echipa Timisoarei si a intregului Banat ?…f…tui ! Ce tot o dati cu Recas ?…ii echipa noastra si gata . ASU a cui ii ?…vrei sa-ti spun cum a intrat in judet ?

anteconbega a spus: (iulie 24th, 2016 at 09:18 )

Victor are dreptate. Echipa Mehalei e CFR-ul lui Bungău, Chimiuc, Seceleanu, Gâtlan, Orza ş.a. Poli a fost echipa Banatului când jucătorii erau şi studenţi, mai buni sau mai slabi, dar terminau o facultate, nu împuşcau zeci de mii de euroi pe lună. Poli a ajuns o echipă de mercenari numai buni de vândut la Dinamo, vezi cazul lui Torje şi Dorin Rotariu

Marinarul de pe Bega a spus: (iulie 24th, 2016 at 09:31 )

ASU Pesedehnica – prima echipa romaneasca ,dupa Steaua care va lua Cupa Champions League!

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 24th, 2016 at 16:52 )

* anteconbega *…Echipa CFR-ului nu a fost a Mehalei…f.tui …ca a avut multi suporteri din Mehala asta ii alta treaba . Prima echipa a Mehalei a fost…* LARMA * , i se spunea asa ptr-ca faceau multa larma la meciuri . Jucatori importanti ai Mehalei au fost…Pavlovici , Deheleanu , Badeantu , Sfera , Weczel , Vogl , Kovacs I…jucatori internationali . De Stefan Kovacs ai auzit ?…cel care a luat cu Ajax cupa campionilor europeni ?…Sau de primarul Mehalei …Moisa Dobosan ?…Cand a venit imparatul Austro-Ungar in vizita in Timisoara , masa de intampinare a avut loc in curtea bisericii catolice din Timisoara , printre invitati a fost si primarul Mehalei Moisa Dobosan , el i-a spus imparatului …- Majestate , dar faina muiere ai…f…tui ! , bineinteles ca nu i-a fost tradus tot , dar el i-a multumit . Asa ca nu ce lega de Mehala ca fac mare larma…f,tui …..HAI POLI !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top