Categories: Economic

Mall pe Calea Lugojului: Auchan va fi hypermarketul ancora la Timisoara Plaza

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers a anunțat că Auchan va fi hypermarketul ancoră al mallului Timișoara Plaza. Construcția noului centru comercial cu o suprafață de 38.000 metri pătrați ar trebui să înceapă în acest an, deschiderea ar putea avea loc în 2018.

Plaza Centers este în proces de restructurare a afacerilor. „Compania a semnat un precontract de închiriere pentru 10.426 metri pătrați cu retailerul internațional Auchan”, se precizează într-un raport al dezvoltatorului imobiliar, citat de profit.ro. Șantierul de la centrul comercial ar trebui să înceapă în acest an. Plaza Centers a anunțat, în 2015, că a obținut o linie de finanțare de la o bancă comercială, care va acoperi 65% din costurile de dezvoltare ale proiectului. În iulie 2015, compania israeliană a obținut și autorizația de construire pentru Timișoara Plaza, un mall cu o suprafață totală de aproximativ 40.000 metri pătrați. Acesta urmează să fie ridicat pe un teren de 3,2 hectare situat în zona Modern.

Plaza Centers este în reorganizare judiciară din 2013. Compania deține 75% din proiectul Casa Radio, într-un parteneriat semnat în 2006 cu Ministerul Dezvoltării. Investițiile realizate în Casa Radio, în demolare, lucrări de proiectare și de fundație s-au ridicat la circa 85 de milioane de euro până în 2010. În raportul companiei, Casa Radio și Timișoara Plaza sunt încadrate în categoria proiectelor în dezvoltare, iar la cele în stadiu de plan și fezabilitate se regăsesc proiectele Csiki Plaza din Miercurea Ciuc (retail&entertainment) și Constanța Plaza (retail&entertainment). Plaza Centers a deținut, în România, mai multe terenuri pentru dezvoltări de centre comerciale, parte dintre acestea fiind vândute, la Slatina, Iași, Brașov, Târgu Mureș și Hunedoara. Anul trecut, Plaza Centers a vândut și Palatul Ducal, din București, pentru 1,085 milioane euro. Plaza Centers este controlată în proporție de 62,5% de grupul israelian Elbit Imaging și operează în România, Polonia, Lituania, Ungaria, Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia, dar și în India.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago