Categories: Primăria Timişoara

Prin pasajele Jiul si Popa Sapca nu va mai fi potop! Robu: Va fi ca la Michelangelo

La fiecare ploaie serioasă, pasajele Jiul și Popa Șapcă devin impracticabile pentru șoferi. Pentru a trece pe sub ele ar fi nevoie, eventual, de bărci, dar primarul Nicolae Robu promite că această situație va deveni istorie. Cel mai devreme, probabil, anul viitor.

inundatii pasaje Timisoara 11inundatii pasaje Timisoara 11

La începutul lunii august, o ploaie torențială care a căzut timp de câteva ore la Timișoara a făcut aproape imposibilă circulația în mai multe zone ale orașului. Apa s-a revărsat pe străzi și pe sub pasaje, iar în fotografii au putut fi văzute numeroase autoturisme plutind efectiv. Situația se repetă la fiecare ploaie serioasă, iar la pasajele Jiul și Popa Șapcă inundațiile au devenit deja o „tradiție”, spre disperarea șoferilor. Primarul Nicolae Robu promite că lucrurile se vor schimba radical, după finalizarea șantierelor de extindere a pasajelor. Cel de la Jiul a început deja, la cel de la Popa Șapcă se așteaptă încă o autorizație de la CFR.

„Apa de la Jiul nu va mai fi preluată de canalizarea orașului, care este mai sus decât cota cea mai joasă a pasajului. Prin urmare, nu numai că nu poate prelua apa pluvială, ci se ajunge ca prin sistemul de canalizare să se deverseze apă. La finalul lucrărilor, apa va ajunge direct în Bega, printr-un sistem de evacuare separat de canalizarea orașului, după ce va fi epurată la parametrii de mediu corespunzători. O soluție similară va fi aplicată și la Popa Șapcă. N-o să mai avem probleme, așa cum cum nu mai avem nici la Michelangelo”, a declarat, marți, edilul.

Pasajul Jiul a fost închis complet circulației la începutul lunii august, pentru primele lucrări de pe șantier. Între timp, el a fost redeschis luni, 29 august. Conform proiectului, Pasajul Jiul va avea cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți, dar și piste pentru biciclete. Urmează să fie lărgită și strada Jiul, care va avea patru benzi. Constructorul este SC Porr Construct SRL, care va primi 17,69 milioane de lei, fără TVA, iar șantierul ar trebui să dureze 14 luni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Turul Obiectivelor, aventura pe două roți în Banat, a adunat peste 100 de participanţi/Foto

Duminică, 27 aprilie, „Turul Obiectivelor” a adus Banatul la viață pe două roți, într-o aventură…

12 ore ago

CCIA Timiș lansează un nou curs de pregătire profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează cursul de calificare Nivelm 3 Operator Introducere,Validare…

17 ore ago

Disputa pe tema școlilor din Timișoara continuă. Poziția lui Ruben Lațcău – Declarațiile lui Pirtea sunt mârlănie dâmbovițeană

La trei zile după ce Primăria Timișoara a fost acuzată de liberalul Marilen Pirtea că…

17 ore ago

Se ia apa la început de săptămână în mai multe localități din Timiș

Luni, 28 aprilie, între orele 9-16, în Sânnicolau Mare se va opri furnizarea apei pe…

18 ore ago

Pista de biciclete din Moşniţa Nouă, finanţată prin PNRR, aproape de finalizare

Pista de biciclete, în lungime totală de 4,2 kilometri, construită la Moşniţa Nouă, prin fondurei…

18 ore ago

SCM a pierdut la Voluntari și va juca în play-out cu Ploieștiul

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au încheiat sezonul regular cu o înfrângere pe terenul deținătoarei…

18 ore ago