CJ Timis vrea 25 de milioane de euro, bani de la UE, pentru doua drumuri

Două proiecte în valoare de 25 de milioane de euro – asta vrea să depună CJ Timiș la ADR Vest, pentru finanțare pe fonduri europene pe infrastructură. La începutul mandatului său, Sorin Grindeanu reclama proasta gestionare a unor astfel de proiecte la CJ, care a „reușit” să piardă în perioada 2012-2014 aproximativ 40 de milioane de euro bani europeni.

În următoarele trei săptămâni, CJ Timiș va depune la ADR Vest primele două proiecte pentru finanțare. Este vorba despre două reabilitări de drumuri județene, care trebuie aprobate pe măsura 6.1, Infrastructură. „Termenul limită în care noi putem, la ADR Vest, pe măsura 6.1 pe Infrastructură, să depunem proiecte pe vechiul ghid este 16 noiembrie. La ultimul consiliu de dezvoltare regională de la Arad am introdus ca şi prioritate Dumbrăviţa – Giarmata, lărgire patru benzi, dar proiectele care se depun până în 16 noiembrie sunt pe vechiul ghid aprobat anterior. Pe acesta, noi propunem două proiecte, în valoare de 25 de milioane de euro aproximativ. Este vorba despre drumul judeţean Parţa – Peciu Nou – Foeni şi al doilea drum de la Cărpiniş până la ieşirea din judeţ, Variaş – Gelu, pe unde se trece în judeţul Arad şi se face legătura pe la Pecica, direct în autostradă. Suntem în termen, luni probabil vom primi avizele de la Autoritatea Rutieră Română şi sunt optimist că aceste două proiecte vor putea fi depuse în termen, astfel încât să fie eligibile şi să se câştigăm. Urmează licitaţii, sumele se pot duce în jos, dar pe ceea ce avem noi acum ca studii e vorba de 25 de milioane de euro”, a declarat președintele CJ, Sorin Grindeanu. La scurt timp după ce a devenit președintele CJ, Grindeanu a reclamat proasta gestionare a fondurilor europene în mandatul predecesorului său, fostul social-democrat Titu Bojin. El susținea că s-au pierdut aproximativ 40 de milioane de euro. „Apropo de experiența pe vechiul exercițiu bugetar, dacă vom reuși să luăm doar aceste sume, am sta mult, infinit mai bine decât ce s-a întâmplat în fostul exercițiu bugetar, când CJ nu a luat aproape niciun ban din fonduri europene. Nu vrea să ne oprim aici, suntem proiecte pe România – Ungaria, ssunt întâlniri între specialiști de la noi și din județul Csongrad. Săptămâna viitoare avem o astfel de întâlnire pe proiectul pe care vreau să-l facem, cu noua maternitate”, mai spune șeful CJ.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

3 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

10 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

11 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago