Garnizoana din Piata Libertatii ar putea fi totusi Muzeul Revolutiei! Saptamana viitoare vom sti mai multe

CJ Timiș nu ține cu dinții de garnizoana din Piața Libertății. Situația ar putea fi clarificată săptămâna viitoare, după o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării. Muzeul Revoluției, în care Ministerul Culturii poate investi trei milioane de euro, este una dintre destinațiile pe care le-ar putea primi clădirea.

Ministerul Culturii s-a arătat dispus să investească trei milioane de euro într-un muzeu al Revoluției la Timișoara, doar că încă nu există un spațiu potrivit pentru așa ceva. Vechea garnizoană din Piața Libertății ar fi o variantă potrivită, dar aici sunt probleme cu regimul de proprietate. Clădirea a ajuns, în toamna trecută, în administrarea CJ Timiș, care a primit-o de la Ministerul Apărării. Ea va reveni, foarte probabil, la vechiul proprietar la finele acestui an, în condițiile în care CJ nu a făcut lucrările la care se angajase când a primit imobilul. Expertiza făcută a arătat că suma de care este nevoie pentru reabilitare și refuncționalizare este foarte mare. CJ Timiș a solicitat Ministerului Apărării o prelungire a termenului până la care ar putea face intervenții, dar nu a primit încă un răspuns.

Citește și: Muzeul Revolutiei s-a oprit la garnizoana din Piata Libertatii! S-ar putea pierde 3 milioane de euro

Între timp, președintele CJ Timiș s-a întâlnit cu cei de la Ministerul Culturii. „Situația este foarte clară: dacă am renunța acum la garnizoană, ea ar reveni Ministerului Apărării. Nu contează cine este proprietar, important e ca acea clădire să fie reabilitată. Dacă se va hotărî să fie sediul Muzeului Revoluției, cu atât mai bine. Le-am spus celor de la Ministerul Culturii că o astfel de investiție nu se poate face decât în urma unei discuții în trei, nu doar între CJ și Ministerul Culturii. Ministerul Apărării este veriga importantă în acest lanț. Toată lumea vrea să se întâmple lucruri bune. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire și cu reprezentanții Ministerului Apărării”, a declarat Sorin Grindeanu. Șeful CJ i-a răspuns și primarului Nicolae Robu, care îi solicitase să cedeze din proprie inițiativă garnizoana Ministerului Apărării, care s-o dea apoi Ministerului Culturii. „Un astfel de transfer nu se poate face decât prin hotărâre de guvern. Nu intră nici în atribuțiile mele, ca președinte de CJ, nici în atribuțiile lui Nicolae Robu, ca primar, astfel de transferuri”, a mai spus Grindeanu. În momentul în care a preluat garnizoana, CJ Timiș s-a angajat ca, după reabilitare, să pună la dispoziția altor structuri – CMJ, Asociația Veteranilor și așa mai departe – cam 80% din spațiul acesteia.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago