Categories: Zâmbete amare

Cosmarul „16 noiembrie 2014” incepe sa-i bantuie pe PSD-isti. Acum, sub forma lui Ciolos si USR

Indiscutabil, PSD stă bine în sondaje acum. În funcție de cine face sondajul și (mai ales) cine-l plătește, are de la 38% până hăt departe la 44%. Indiscutabil, diferența față de urmăritor este foarte mare, iar PSD va trece primul linia de sosire pe data de 11 decembrie. Dar oare îi va ajunge acest lucru? Să nu uităm că și în 2004 a terminat pe primul loc (37%), după ce toate sondajele îl dădeau la peste 42%. Și nu trebuie să ne uităm mai departe decât la alegerile prezidențiale din 2014, când, în primul tur, candidatul PSD Victor Ponta a obținut 40,5%, cu mai mult de zece procente în fața lui Klaus Iohnanis. Se știe, pe 16 decembrie a venit însă „valul” anti-PSD-ist și l-a măturat pe Ponta, actualul președinte câștigând la o diferență de nouă procente.

Stând din nou bine în sondaje, PSD-iștii au redevenit din nou aroganți. Mă rog, nu știu dacă au scăpat vreodată de acest nărav. Urlă peste tot că „își vor țara înapoi”. Pentru cine? Pentru Ponta, Ghiță, Tăriceanu, Udrea, Oprea și alți penali? Adică infractorii își vor țara înpoi? Ca să ce? S-o supună din nou perversiunilor social-democrate? Să continue jaful întrerupt în urmă cu un an o dată cu venirea Guvernului Cioloș la Palatul Victoria? Atunci când mafioții și clientela politică a PSD a fost dată afară de la masa guvernului.

Și totuși, printre tot felul de aroganțe și glumițe tâmpite, unor lideri PSD le apare prin față și un spectru al dezastrului. Uneori văd fantome, alteori au coșmaruri. Și dacă totuși pierd și acum guvernarea? Iar frica nu vine dinspre principalul adversar, PNL. Fără leadership, fără mesaj, total dezarticulat, PNL nu poate să pună mari probleme social-democraților. Problema PSD e alta. Ea vine dinspre Palatul Victoria. I-or fi crezând PSD-iștii proști pe români. Dar când fac asta se uită probabil doar la propriul electorat. Or, tot mai mulți români văd că Dacian Cioloș este cel mai decent premier post-decembrist. Pardon, singurul premier decent! Lucru care poate fi văzut și în sondaje, cota de încredere în premier crescând de la o zi la alta.

Cine poate profita însă de pe urma notorietății lui Cioloș? Cu siguranță, nu PNL. Sau, mai bine zis, PNL într-o măsură mai mică. Fiindcă liberalii au adoptat în ultimul an o atitudine – și-o să folosesc un termen grosolan – curvească față de Cioloș. Când populismul le-a impus, au criticat guvernul din toate părțile. Acum, în lipsa unui lider – Alina Gorghiu e o glumă extrem de proastă – liberalii se gudură cu umilință pe lângă Cioloș. În schimb, singurul partid care de la început a fost alături de guvernul tehnocrat a fost USR. Această conscvență începe să fie răsplătită. Ultimele trei sondaje de opinie dau USR la zece procente. Ultimul, făcut chiar cu o firmă apropiată de PSD, îl aduce la 12 procente. Procente care anulează diferența între PSD și PNL. Ba chiar ultimul sondaj dă PNL + USR cu două procente în fața PSD. În condițiile în care ALDE e pe tobogan, discursul anti-Justiție începând să fie respins chiar și în interiorul partidului, PSD e puțin cam izolat. Eventual doar cu Traian Băsescu și Elena Udrea ar mai avea ce discuta.

De altfel, se vede că atacurile tot mai dure la adresa USR sunt trase la indigo cu cele la adresa Guvernului Cioloș. Adică, și USR, și Cioloș sunt ai lui Soros, sunt vânduți străinilor, Bruxelles-ului etc. Ba mai nou, sunt și ai „sistemului”, așa cum se lamentează recent Victor Ponta. Culmea obrăzniciei, să-i acuzi pe cei care vor să dea jos un sistem profund corupt și care a sărăcit țara în ultimii 26 de ani că ar fi ai „sistemului”! Și dacă prin absurd, ar avea dreptate, iar Cioloș și USR sunt ai „sistemului”, atunci ar trebui premiat acest nou „sistem” care vrea să îngroape unul vechi, depravat și imoral, care a adus România unde este acum. Dar e absurd! Ei bine, asta e „stafia” care îi bântuie pe PSD-iști: Cioloș și USR. Iar în condițiile în care Iohannis începe să joace tot mai tare, nu este exclus ca „valul” care a șters pe jos cu Ponta și PSD pe 16 noiembrie 2014 să revină în forță și pe 11 decembrie 2016.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago