PSD Timis are liste! Diaconu a prins locul doi la Senat, Birsasteanu nu mai e deloc!

Social-democrații au închis listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Într-o ședință a CEx, desfășurată marți după-amiază, PSD Timiș a stabilit cu cine va defila în fața timișenilor. Surpriza este retragerea, vehiculată la nivel de zvon, a actualului deputat Florică Bîrsășteanu.

birsasteanu

Eugen Dogariu va deschide lista PSD Timiș pentru Senat și va fi urmat de actualul deputat Adrian Diaconu, venit în partid pe filiera PPDD-UNPR. Pe trei este un alt deputat, Dorel Covaci, fost primar de Făget, urmat de Ramona Olteanu, fost consilier local la Timișoara. La Camera Deputaților, primul va fi consilierul județean Călin Dobra, urmat de consilierul local Alfred Simonis, consilierul județean Adrian Pau și fostul consilier județean Bianca Gavriliță. Pe listă vin apoi, în ordine, Matei Suciu, Petru Andea, Mihai Ritivoiu, Romanița Jumanca, Sorin Ionescu și Luminița Țundrea. Lipsește de pe această listă deputatul Florică Bîrsășteanu, fost candidat al PSD la Primăria Timișoara. În urmă cu o săptămână, acesta era dat ca ocupant al locului al doilea la Camera Deputaților, după Călin Dobra. „Contează dacă ești pe locul 1, 2, 3 sau 4? (…) Nu e important pe ce loc sunt eu pe liste, important este să trimitem în parlament oamenii potriviți”, declara, pentru deBanat.ro, deputatul. Decizia de a renunța la candidatură i-ar fi aparținut exclusiv acestuia, însă, până la ora redactării acestei știri, social-democratul nu a putut fi contactat. „A fost decizia lui personală. Nu a mai vrut să candideze”, spune președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu. Listele urmează acum, conform statutului, să fie validate de Comitetul Executiv Național al PSD, cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

26 comentarii pentru acest articol

razvan a spus: (octombrie 18th, 2016 at 16:49 )

Psd ul se prezinta cu o echipa tanara, experimentata, care are o viziunea moderna. Retragerea domnului Florica Birsasteanu este strict decizia lui, nu l-a constrans nimeni si nimic sa ramane, nu au apelat la sandaj politic..e de apreciat. Bravo PSD.

poli21 a spus: (octombrie 18th, 2016 at 17:06 )

Experimentati si cu o viziune moderna : Dobra, Simonis,Pau .Razvane, bravo !

King of Joy a spus: (octombrie 18th, 2016 at 17:19 )

Iarasi au inceput postacii PSD sa ne abureasca cu mesaje de kkt. Partea hazlie e ca vor sa ne lamureasca ca Birsasteanu a renuntat de bunavoie si nesilit de nimeni la deputatie. Voi chiar ne credeti idioti!? Ce echipa tanara, ce oameni expetinetati? Toti sunt mandatarii financiari ai lui Miron, om de afaceri si „centralist” la DNA.

Deki a spus: (octombrie 18th, 2016 at 17:27 )

Bun, sunt de discutat niste aspecte. Fata de lista prezentată de PNL, cea a PSD este mai echilibrată, mai puternică, mai timişeană. Există totuşi două vulnerabilităţi: Marcel Suciu, un senator care timp de patru ani a vegetat în băncile Senatului şi Adrian Diaconu, un traseist pus pe căpătuială, care a făcut trafic de influenţă în favoarea propriei soţii pentru ca aceasta să intre în diplomaţie. Dogariu şi Dobra sunt doi oameni respectabili, buni profesionişti, care merită în Parlament.

Ioana a spus: (octombrie 18th, 2016 at 17:49 )

Kings of joy,daca cineva care isi da cu parerea inseamna ca automat este postac al psd ului? De unde ai scos.o si pe asta? Normal ca e o echipa tanara, 3 sfert din echipa are o viziune moderna, e o noua clasa politica. Pt cine vrei sa ma duc la vot? Pt coruptii din pnl/pdl?? Asta e cea mai corecta lista de pana acuma..

blue a spus: (octombrie 18th, 2016 at 18:10 )

Simonis nu-i ala care-l are/avea ca idol pe iliescu? Daca da, pacat ca n-a fost eutanasiat la nastere.

Peter a spus: (octombrie 18th, 2016 at 18:16 )

@Ioana…Nu inseamna ca orice persoana care isi da cu parerea este postac psd…Dar modul in care sunt scrise/redactate/formulate este mai mult decat evident…si mai ales faptul ca o postare/”opinie” se repeta pe site-uri diferite… Vezi alegerile locale din iunie cand net-ul a fost plin de trolii psd-ului. Nu asa se conving alegatorii…

Cristi a spus: (octombrie 18th, 2016 at 18:30 )

Trist ce se întâmplă. F trist. Cum aruncati cu noroi unii in altii. De ce nu vedeti realitatea? Acuma stati si va certati care e postac si care nu. E o lista competenta, de ce nu va bucurati pt asta? Bine ca preferati pnl ul care nu are niciun un timisean pe lista.

Cristi a spus: (octombrie 18th, 2016 at 18:31 )

Trist ce se întâmplă. F trist. Cum aruncati cu noroi unii in altii. De ce nu vedeti realitatea? Acuma stati si va certati care e postac si care nu. E o lista competenta, de ce nu va bucurati pt asta? Bine ca preferati pnl ul care nu are niciun un timisean pe lista.

Vuk a spus: (octombrie 18th, 2016 at 18:36 )

O sa fie dificil pentru PSD sa învingă alianță conturată deja dintre PNL și USR, sub oblăduirea furtului Iohannis-Ciolos. Greșeală imensa a socialiștilor a fost atunci când au renunțat absolut nemotivat la guvernare, sub impresia dramoletei de la Colectiv. Ponta nu trebuia sa demisioneze, dacă era scula de politician. Dar a facut-o și a adus la guvernare pe cetățeanul francez Cioloș Julien, care, împreună cu neamțul Iohannis belesc România. Rușine, PSD.

bamatul tara noasta a spus: (octombrie 18th, 2016 at 18:56 )

Clasa politica din Timis o adunatura de marlani pusi pe capatuiala , care nu ezita de ani de zile sa stea capra in fata sefilor din buCUResti , pt a-si pastra functiile politice si locurile eligibile pe liste ,in loc sa ne reprezinte interesele ca oras .
Dar situatia nu va mai dura prea mult , in curand generatia Facebook va putea vota in nr din ce in ce mai mare (datorita varstei de majorat) si va spulbera actuala clasa politica formata din PSD ,PNL,PUNR , UDMR sau PDL ,in momentul in care au o alternativa la actualii politicieni .Gen Clotilde Armand sau Nicusor Dan veniti din societatea civila.
Ori vor face ceva pt comunitatea care i-a trimis acolo , ori vor disparea politic pt totdeauna .Nu am nici cea mai mica indoiala .
.Mobilizarea tinerilor pe facebook l-a facut pe Iohanis presedinte.
Tic tac , tic tac , tic tac , tic tac …

Uuu a spus: (octombrie 18th, 2016 at 19:00 )

Vuk, daca Ponta nu demisiona, sareati ca arsi ca vezi doamne, tara merge prost din cauza lui.

King of Joy a spus: (octombrie 18th, 2016 at 19:22 )

Sunteti postaci. Punct. Gargara de genul „echipa tanara si experimentata” nu e altceva decat un cliseu de mansarda. De masarda de pe str. Titulescu vorbesc, e clar?

Vuk a spus: (octombrie 18th, 2016 at 19:43 )

Uuu
Ponta si PSD au fost alesi pt.un mandat de 4 ani? Da ori ba? Ce organul meu de politician esti daca parasesti guvernarea in fata actiunilor unui grub de putzoi derbedei manipulati din afara Romaniei? Pai esti responsabil atunci cand lasi tara pe mana unor agenti ai Germaniei si Frantei, precum Klaus si Julian? Sa pleci de la guvernare fara sa pierzi alegerile duar Ponta si PSD puteau sa o faca.

Luca a spus: (octombrie 18th, 2016 at 20:03 )

Ce e cel mai fain in toate comentariile astea e cum postacii pnl (de fapt ai pdl, ca astia de la vechiul pnl nu se pot organiza) ii cearta pe cei ai psd. pentru ce? pentru ca sunt postaci. halal inteligenta. viva gorghiu!

VENLO a spus: (octombrie 18th, 2016 at 20:04 )

MULTA FRUSTRARE LA PENALII DE PENELEI! BAI PENALI PEDELISTI, NU VA ESTE RUSINE, MA? ATI FURAT ȘI JEFUIT TARA ASTA ÎN VREMEA LUI BASESCU, NU VA MAI SATURA BUNUL DUMNEZEU! MAI PENALILOR, MAI TRADATORILOR DE TARA, MAI LIMBRICILOR! MERETI LA INCHISOARE, MA, ACOLO E LOCUL VOSTRU!

Vasi a spus: (octombrie 18th, 2016 at 21:08 )

Am vrut sa votez PSD dar la cum arata acum lista nu am sa mă prezint la vot. Nu Diaconul, nu Suciu. Păcat veți pierde multe voturi din cauza unor personaje dubioase.

Dan a spus: (octombrie 18th, 2016 at 21:22 )

Ați mai pierdut careva voturi cu personajele afișate nu am sa votez nici eu nici familia mea Oltenu, Diaconul, Suciu. Interlopi, traseisti, lingăi nu putem vota așa ceva. Dar pe voi oricum nu va interesează.

suru a spus: (octombrie 18th, 2016 at 21:35 )

@Vasi @Dan
Mai rasfirat baiete, mai rasfirat. 🙂

Dan a spus: (octombrie 18th, 2016 at 21:46 )

PSD și PNL aceiași troaca @suru, sunteți o adunătură de gunoaie. Dogariu este singurul care merita votat, restul la tomberon.

anteconbega a spus: (octombrie 19th, 2016 at 06:56 )

„A fost decizia lui personală. Nu a mai vrut să candideze”, spune președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu. I-o fi fost ruşine doctorului… Are şi Bârseşteanu demnitatea lui. Să fii tratat ca un Hopa- Mitică de nişte bârzoi de provincie nu te poate face prea fericit… Freddy prim-ministru!

@anteconbega a spus: (octombrie 19th, 2016 at 10:13 )

Florica Barsesteanu nascut in jud Teleorman , satul Lita , emigreaza in Banat prin 89 , si aduce cu el in provincie , in Timisoara, mentalitatea sanatoasa de Teleorman .
Ai cacat in cap ?

punk a spus: (octombrie 19th, 2016 at 12:13 )

Toate aceste nume propuse de PSD sunt niste nulitati!!!!!

pif a spus: (octombrie 19th, 2016 at 13:04 )

@punk Mai mult de atat nu a oferit nici un alt partid. PSD a venit cu o lista de tineri promitatori si competenti.

Serban a spus: (octombrie 19th, 2016 at 13:45 )

Sufla PSD si in iaurt in ceea ce priveste candidatii. 😉 Vad ca au renuntat la nea Florica Barse mai mult ca sigur datorita posibilelor complicatii in dosarul Duicu. Faptul ca se merge pe intinerire si pe promovarea timisenilor este un lucru bun. PSD castiga Timisul cam ca si la locale. PNL nu ia cat a luat atunci deoarece a aparut USR, care ia voturi tot din acelasi izvor. ALDE si PMP prind pragul in Timis. Cam asta va fi.

anteconbega a spus: (octombrie 20th, 2016 at 12:04 )

@anteconbega: „Florica Barsesteanu nascut in jud Teleorman , satul Lita , emigreaza in Banat prin 89 , si aduce cu el in provincie, in Timisoara, mentalitatea sanatoasa de Teleorman .Ai cacat in cap ?”
Eu nu, da’ matele ai sigur! Puahh… După capul tău umplut Timişoara are zeci de mii, poate două sute de mii de emigranţi, veniţi studenţi sau travaiori şi rămaşi aici în ultimii 40 de ani. Las-o-n puşca lui Ceaşcă, că „Banatul meu” e de mult deja al lor. Acu’, atât am putut, atâta avem. Că nu au fost fost demonstraţii maxime ale băştinaşilor corciţi cu imperiul care să-i alunge din Timişoara pe părinţii noştri „emigranţi”. Am ajuns O POPULAŢIE CORCITĂ, DE ROMÂNI CU ROMÂNI. Freddy Preşedinte!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Mos

Cristian Moș spune că a fost forțat să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,

Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că a fost forțat să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că a fost forțat să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Top