Categories: Ultima ora

Razboi Roxana Iliescu – Cristian Busoi, faza de dinainte de dezvaluiri delicate

Președintele PMP Timișoara, Roxana Iliescu, îl amenință voalat cu dezvăluiri „delicate” pe prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, pe modelul Băsescu – Firea. Asta, după ce liberalul a declarat că, în Timiș, alianța PSD – PMP a fost decisă de fostul președinte. Iliescu dă vina pe „infatuarea” colegilor lui Bușoi.

În prag de precampanie electorală se încing spiritele în politica locală. Ultimul meci: Roxana Iliescu, vicepreședinte național PMP – Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte național PNL. Iliescu este deranjată de un interviu acordat de Bușoi, în care liberalul a făcut unele afirmații legate de politica de alianțe a „popularilor” în ceea ce privește consiliile județene. „Dl Bușoi a evidențiat situația județelor Timiș și Caraș-Severin. Faptul că PMP a făcut majoritate cu PSD îl determină pe prim-vicepreședintele PNL să concluzioneze că președintele Băsescu «este aliat și lucrează împreună cu domnii Dragnea, Ponta și Ghiță» (…) Șocantă este nonșalanța cu care se afirmă faptul că la Timiș, în ciuda opțiunii organizației care a dorit să facă majoritate cu PNL (?!), președintele Băsescu a insistat ca organizația să meargă cu PSD”, spune aceasta.

Roxana Iliescu îi transmite însă lui Cristian Bușoi că decizia de a forma o majoritate cu social-democrații în Timiș a fost luată din cauza „infatuării liderilor PNL”. „Nu Băsescu este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat în Timiș! Decizia ne-a aparținut în totalitate, a fost o hotărâre pe care mi-am asumat-o. Președintele ne-a acordat libertate deplină. De vină a fost infatuarea liderilor PNL și războiul intern din organizația județeană – dintre cei din fostul PD-L și cei din vechiul PNL”, mai afirmă Iliescu, de săptămâna trecută și președinte PMP Timișoara, în locul consilierului local Marius Dugulescu. Finalul comunicatului Roxanei Iliescu amintește însă de o declarație făcute de Traian Băsescu, pentru care acesta a fost acționat în instanță de Gabriela Firea, care ulterior și-a retras plângerea. „În cazul în care dl Bușoi persistă în prezentarea unor neadevăruri și nu își retrage afirmațiile, voi face declarații publice amănunțite, care în mod sigur l-ar pune într-o situație delicată”, a conchis „populara”. Băsescu i-a spus lui Firea că „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago