Straton, neinvins de peste 300 de minute, Bocsan, noul lider al defensivei lui Poli Timisoara

Poli Timişoara este surpriza ultimelor etape în Liga I, după ce elevii lui Ionuţ Popa au câştigat ultimele trei jocuri. Secretul tehnicianului timişorean este organizarea jocului în jurul unei defensive fără fisuri.

Trupa de pe Bega a câştigat ultimele trei jocuri în Liga I fără să primească gol. Cu Cătălin Straton între buturi, Poli nu a mai primit gol de 330 de minute, ultimul gol încasat fiind consemnat în 25 septembrie, când Poli pierdea cu 0-1 pe teren propriu în faţa lui ASA Târgu Mureş, prin golul fostului utist Ciprian Rus, în minutul 30 al acelui joc. În ultima vreme, defensiva lui Poli este impenetrabilă. Totul a plecat după jocul pierdut cu 1-4 pe terenul lui FC Voluntari. A fost momentul în care Cătălin Straton i-a luat locul lui Vasile Curileac în poartă, iar Cristi Bocşan a fost titularizat în centrul defensivei. Titularizarea lui Straton şi implantul Bocşan în defensivă au transformat-o pe Poli, care a primit doar trei goluri în ultimele şase etape, în jocurile cu Steaua, Gaz Metan Mediaş şi ASA Târgu Mureş.

Comparativ, faţă de ultimele şase etape, Poli a primit de aproape şapte ori mai multe goluri în primele şapte etape. Mai exact, formaţia timişoreană a primit 20 de goluri în primele şapte etape, în timp ce în celelalte şase jocuri a primit doar trei goluri! Dacă pentru Cătălin Straton este aproape imposibil să se gândească la o eventuală convocare în prima reprezentativă de fotbal, postul de portar fiind foarte bine acoperit de Costel Pantilimon, Ciprian Tătăruşanu sau Silviu Lung junior, Cristi Bocşan are toate şansele să fie selecţionat în prima reprezentativă de tineret. Cătălin Straton este un portar de 27 de ani crescut de Rapid Bucureşti. Acesta a mai apărat şi pentru FC Vaslui sau CS Universitatea Craiova şi a venit la Poli în această vară. Cristi Bocşan este un produs al centrului de copii şi juniori de la Poli. În vârstă de 21 de ani, Bocşan este în anturajul primei echipe de mai mulţi ani, Ionuţ Popa fiind tehnicianul care l-a titularizat definitiv în defensivă, făcând cuplu cu Alin Şeroni, Cristi Scutaru sau Gabi Cânu.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago