153.000 de euro, pentru tiparirea si impartirea Monitorului Primariei, in 2017

Tipografia deținută cândva de miliardarul Josif Constantin Drăgan va tipări, în următoarele 12 luni, Monitorul Primăriei Timișoara. Municipalitatea are și „poștaș” pentru această publicație, a cărei distribuire ei costă mai mult decât tipărirea.

Drop Mail Media SRL este firma care, în următoarele 12 luni, va livra în cutiile poștale ale timișorenilor Monitorul Primăriei. Societatea a câștigat licitația lansată, în noiembrie, de municipalitate. Au fost trei oferte, suma maximă pusă în joc fiind de 262.000 lei, fără TVA. Licitația a fost adjudecată cu o sumă de 255.000 lei, fără TVA. Drop Mail Media este aceeași firmă care, în mai 2015, la mai puțin de jumătate de an de la înființare, câștiga… licitația pentru distribuirea Monitorului Primăriei. Pe atunci era SRL-D, iar oferta cu care a convins reprezentanții PMT a fost de 158.000 lei, tot fără TVA. Actualul contract, valabil 12 luni, presupune livrarea, în total, a 1,5 milioane de exemplare pe an.

A fost desemnată și firma care va tipări Monitorul Primăriei. De această dată, municipalitatea a scos la licitație, într-un „pachet” de două loturi, tipărirea Monitorului Primăriei și „a buletinelor informative cuprinzând hotărâri și dispoziții cu caracter normativ”. Suma estimată, pe ambele loturi: 344.820 de lei, fără TVA. În final, s-a ajuns la o sumă cu 100.000 de lei mai mică. Lotul 1, cel referitor la monitor, a revenit SC Timpress SA, care a oferit un preț de 225.000 lei, fără TVA. Au fost, în total, patru oferte: Gutenberg SRL, Timpress SA, FedPrint și Grup Licitații SRL, din Brăila. Oferta FedPrint, companie-soră a Timpress SA pe vremea când ambele erau deținute de omul de afaceri Josif Constantin Drăgan, decedat în 2008, a fost respinsă, iar cea a brăilenilor a fost retrasă. Al doilea lot, care vizează buletinele informative cuprinzând hotărâri și dispoziții cu caracter normativ, a revenit SC Gutenberg SRL, din Arad, la prețul de 19.400 lei, fără TVA. Aici au fost două oferte: pe lângă cea câștigătoare, și una retrasă a aceluiași Grup Licitații SRL, din Brăila. Monitorul Primăriei Timișoara apare în format A3, pe 16 pagini, într-un tiraj lunar de 125.000 de exemplare, și se distribuie gratuit.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

17 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago