Categories: Zâmbete amare

Dupa proteste, Iohannis sau Soros, ministrii lui Grindeanu se lovesc de un alt dusman: astenia de primavara

Protestele au cam trecut, iar acum guvernul poate să se apuce de lucru. Cine i-a oprit pe Grindeanu&co să muncească până acum e greu de spus. Dar așa s-a spus de la guvern și PSD, că miniștrii n-au putut să dea din ei tot ce au mai bun pentru fericirea și propășirea acestui popor pe motiv de proteste. Așa o fi. Iar rezultatele financiare ale lunii ianuarie sunt mai mult decât îngrijorătoare, ca să nu folosesc termenul dezastruoase. Atenție, cifrele sunt date chiar de Ministerul de Finanțe, nu de Iohannis, Soros, Tudor Chirilă sau alți dușmani ai poporului.

Datele arată că, față de luna ianuarie a anului trecut, veniturile la bugetul general consolidat au scăzut cu 5,7%. În schimb, cheltuielile au crescut cu 3,5 procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai pe scurt, s-a încasat mai puțin și s-a cheltuit mai mult decât în luna ianurie 2016. E un semnal de alarmă care ar trebui să-i pună pe gânduri pe guvernanți, fiindcă, dacă se continuă în același ritm, o rectificare bugetară negativă se va face nu la toamnă, ci la vară. O rectificare care va putea aduce majorarea unor taxe sau înființarea altora, coroborat cu mari tăieri la cheltuieli, cel mai probabil la capitolul investiții.

Ei bine, ce a înțeles un ministru din Cabinetul Grindeanu din aceste date? Probabil nimic. Aflându-se în studiourile Antena 3 (sau RTV, că tot acolo e), ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, s-a trezit vorbind despre salarii. Obișnuită cu decorul, fosta primăriță a Craiovei s-a crezut probabil tot în campanie electorală și a promis că salariile bugetarilor de până în 4.000 de lei se vor dubla, iar cele de peste 4.000 de lei vor crește cu 45%. Peste 7.000 de lei vor fi creșteri, dar nu foarte mari, a completat Vasilescu. Că doamna e lovită de astenia de primăvară sau a tras ceva pe nas e greu de spus. Dincolo de imposibilitatea punerii în practică a acestor aberații, trebuie observate și câteva tâmpenii semnalate inclusiv de sindicaliști. Astfel, potrivit promisiunilor doamnei ministru, un salariu de 3.900 de lei va ajunge 7.800 de lei. În schimb, unul de 4.001 lei va ajunge la 5.800 de lei. O inepție colosală, oricum ai lua-o!

Premierul Sorin Grindeanu nici n-a confirmat, nici infirmat gogomăniile doamnei Vasilescu. Deși e conștient că guvernul condus de el nu poate să le pună în practică, mai ales după ce s-au văzut primele date financiare de pe luna ianuarie. În mod normal, un ministru prins în stare de ebrietate (la figurat), cum a fost prinsă Olguța Vasilescu ar trebui trimisă acasă să se joace cu abacul. Iată că acest lucru nu se întâmplă. Odată trecută campania electorală, membrii unui guvern trebuie să dea dovadă de seriozitate, de responsabilitate. Nu mai au voie să zburde pe câmpii, aruncând cu promisiuni aberante. Iar dacă totuși câte unul mai face astfel de gesturi, trebuie trimis la plimbare. Dar trebuie să ai și premier cu „cojones” pentru așa ceva. Asta, dacă nu i se acordă doamnei ministru prezumția de prostie. Sau, dacă tot a venit primăvara, de astenie.

P.S. Până la urmă a venit o reacție din partea Puterii la inepțiile doamnei ministru. Și nu de la Grindeanu, cum ar fi necesar, ci de la Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că bugetul nu poate susține aceste aberații. Oricât de detestabil a devenit Tăriceanu, de data asta are și el dreptate.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago