Situație mai puțin obișnuită la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. Directorul adjunct Georgina Grigorie este în conflict deschis cu directorul general Marcel Miclău și susține că este împiedicată să-și desfășoare activitatea. Miclău îi transmite colegei sale să se reevalueze singură. Pe 11 aprilie, cele două părți se întâlnesc în instanță.
Georgina Grigorie, director adjunct la AJOFM Timiș, a primit, anul trecut, din partea șefului său direct, Marcel Miclău, calificativul „bine” pentru activitatea desfășurată. Femeia, care, la un moment dat, a fost superiorul lui Miclău în aceeași instituție, primind, la vremea respectivă, din partea acestuia, calificativul „foarte bine”, s-a considerat nedreptățită și a contestat decizia. „Din punctul meu de vedere, situația e puțin aberantă. Ca director, lucram «foarte bine», iar ca director adjunct lucrez «bine». Cum vi se pare asta? Eu ce pot să spun? Poate eram mai potrivită ca director… Lăsând gluma la o parte, consider că a fost o decizie arbitrară și am decis s-o contest în instanță”, afirmă Georgina Grigorie. Aceasta susține că are parte și de o atmosferă de lucru greu de suportat, fiindu-i interzis, printre altele, accesul la documente ale instituției din a cărei structură de conducere face, teoretic, parte. „Mi-au spus unii colegi că li s-a interzis să-mi prezinte anumite acte. Asta, după ce am încercat, în mai multe rânduri, să obțin diverse documente de care aveam nevoie și colegii nu știau cum să-mi transmită care este, de fapt mesajul: la mine trebuie să ajungă cât mai puțin”, spune Grigorie. Conform acesteia, nici măcar acces la e-mailul instituției nu are! „Suntem în secolul XXI și comunicarea se face rapid, prin e-mail. Teoretic, pentru că la AJOFM Timiș, pot accesa contul de poștă electronică al instituției doar directorul Marcel Miclău și încă o persoană. Dacă aceștia lipsesc din instituție, ghinion! Nu ai cum să vezi mailurile, degeaba ți se spune că este o urgență”, povestește Georgina Grigorie. Femeia nu știe ce l-ar fi putut determina pe șeful ei să aibă această atitudine față de ea. Asta, dacă nu luăm în considerare apartenența politică a celor doi: Grigorie – PNL, Miclău – PSD. Cei doi sunt colegi de mai multă vreme, iar relația de subordonare actuală dintre ei datează din 2013, când Miclău a fost detașat, timp de jumătate de an, ca director adjunct. În primăvara lui 2014, Georgina Grigorie și-a dat demisia din funcția de director „plin” al AJOFM Timiș, rămânând pe un post de adjunct. În toamna aceluiași an, Miclău a promovat concursul de director organizat de Ministerul Muncii.
„Este un proces pe rol, nu mă pot pronunța. Așa am considerat eu, că trebuie să-i acord calificativul «bine». I-am dat «bine», nu i-am dat «rău». Aștept să văd cum se va desfășura procesul și vreau să văd ce instanță ar putea obliga un manager să schimbe un calificativ. Cred că Georgina Grigorie ar trebui să se gândească mai bine de ce a primit calificativul respectiv”, a declarat, pentru deBanat.ro, Marcel Miclău. Acesta susține că nici vorbă să-i limiteze subalternei sale prerogativele. „Fiecare lucrează în stilul propriu. Poate lucra în limitele fișei postului pe care îl ocupă. Toate documentele de care are nevoie pentru a-și exercita atribuțiile le primește. E dreptul fiecărui angajat să conteste ce vrea. Profesia e profesie, politica e politică. Nu facem politică în instituție. Eu am fost profesor, am experiență în acordarea de calificative”, mai spune Miclău. Următorul termen în procesul Georgina Grigorie – AJOFM Timiș este programat pe 11 aprilie. Este cel de-al doilea, după ce, la primul, AJOFM a solicitat acte suplimentare. „Este vorba despre niste documente legate de calitatea mea de membru în consiliul de administrație al unei societăți, calitate care, chipurile, conform domnului Miclău, m-ar împiedica să-mi văd de treabă la AJOFM”, susține Georgina Grigorie.
Marcel Miclău a deținut, de-a lungul timpului, mai multe funcții: a făcut parte din Corpul de Control al Ministerului de Interne, secretar general în Ministerul Integrării sau consilier în Ministerul Învățământului. S-a apucat de facultate la 33 ani și este licențiat în management. În 2008, a candidat, din partea PSD, pentru un fotoliu de deputat, pierzând categoric în fața lui Gheorghe Ciobanu, decedat în 2015. În vara lui 2016, fostul premier Dacian Cioloș l-a numit director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. N-a făcut însă prea mulți purici acolo, pentru că, în ianuarie 2017, abia instalat la Palatul Victoriei, premierul Sorin Grindeanu l-a eliberat din funcție. Miclău a fost unul dintre primii șefi de instituții schimbați de noul guvern. El este și autorul unei cărți pentru copii denumite „Creionel și Roboțel”. Ar mai trebui spus că pe holurile AJOFM e plin de poze cu directorul Miclău, în diverse ipostaze de… lucru.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…