Categories: PoliticieniUltima ora

Robu e ultra-tolerant, dar nu vrea mediere cu primarii si nu discuta cu mincinosi

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, respinge medierea propusă de Alina Gorghiu și Marilen Pirtea, în cazul conflictului cu primarii. El spune că este un om „ultra-tolerant”, dar, pe de altă parte, afirmă că nu vrea să discute cu „mincinoșii” care tulbură de un an partidul.

Apele sunt tulburi în PNL Timiș, după ce mai mulți primari au decis să vorbească deschis despre conflictul pe care îl au cu președintele Nicolae Robu. Parlamentarii Alina Gorghiu și Marilen Pirtea s-au oferit să fie mediatori în acest război, pentru că, spun ei, filiala nu poate funcționa în această atmosferă tensionată și, în plus, de primari, unii dintre ei câștigători ai mai multor mandate, este nevoie, dacă se dorește creșterea scorului partidului. Robu e convins însă că poate rezolva situația de umul singur. „Nu comentez în niciun fel, de ziua PNL, ieșirea publică a celor care susțin că sunt disensiuni majore în filiala Timiș. Poate mâine voi comenta (…) Eu nu am nevoie de medierea nimănui, pentru nimic, în PNL. Sunt un om deschis, sunt un om ultra-tolerant, așa cum am dovedit (…) Respect prea mult partidul, îi respect prea mult pe înaintașii noștri și mă respect prea mult pe mine însumi, încât n-o să intru în discuții de gâlceavă”, a declarat șeful PNL Timiș, imediat după ce, alături de mai mulți colegi de partid, a depus flori la bustul lui IC Brătianu. Miercuri, 24 mai, s-au împlinit 142 de ani de la înființarea PNL.

Citește și: Pirtea si Gorghiu vor sa-l impace pe Robu cu primarii: Politica e un compromis rezonabil

Robu a avut însă o ieșire mult mai dură la adresa primarilor rebeli. El a refuzat să intre în direct, telefonic, cu Alin Nica, de la Dudeștii Noi, invitat într-o emisiune la Digi24 Timișoara. Președintele PNL Timiș a oferit totuși o replică, redată ca atare pe post. El le-a transmis edililor că vor avea de suportat rigorile statutului. „Nu stau de vorbă cu asemenea oameni, care mint cu neruşinare şi tulbură partidul de un an. Discut orice problemă a Partidului Naţional Liberal în cadru statutar, în interiorul partidului. Cine încalcă statutul evident că va avea de suportat prevederile acestuia, în funcţie de gravitatea încălcării. Niciun membru PNL nu este mai presus de statut”, a transmis Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago