Categories: PoliticieniUltima ora

Minte sau are memorie scurta? Deputatul bulgar de Timis s-a „abtinut” la motiune, dar a votat bine mersi!

Nebănuite sunt căile politicii! Deputatul minorității bulgare Petronela Csokany, fost consilier local la Timișoara, pare să sufere de amnezie. Ea susține că, la votul de la moțiune, s-a abținut de la „jocul PSD”, deși pe înregistrarea ședinței se vede altceva.

Guvernul Grindeanu a căzut miercuri, 21 iunie, după o moțiune de cenzură votată de 241 de parlamentari. La urne s-au prezentat 251 de aleși ai neamului, din care 10 s-au pronunțat împotriva moțiunii. Pentru ca aceasta să treacă era nevoie de 233 de voturi, pe care majoritatea PSD-ALDE le-a obținut și cu ajutorul grupului minorităților, alta decât cea maghiară. Au votat 15 din 17 deputați „minoritari”, printre care și doi reprezentanți ai Timișului: Adnagi Slavoliub, din partea sârbilor, și Petronela Csokany, fost consilier local la Timișoara, din partea bulgarilor. Aceasta din urmă are toate șansele să primească titlul de „ipocritul lunii”. „Sunt mândră că sunt din Banat și n-o să uit niciodată că sunt din Banat și bulgarii mei sunt majoritatea din Banat. M-am abținut pentru jocul ăsta care a fost al PSD. Ar fi frumos ca minoritățile să nu se bage în jocul ăsta al unui partid”, a spus Csokany, pentru Radio Timișoara.

Toate bune și frumoase, numai că înregistrarea video a ședinței de miercuri a parlamentului arată un pic altceva. Silvia Mihalcea, secretar al Camerei Deputaților, citește „Csokany Petronela Mihaela… absent”, moment în care, din sală, se aude vocea deputatului de Timiș spunând „prezent”. În câteva secunde, Petronela Csokany poate fi văzută introducând bile în urne. Deputatul de Timiș merge, aparent, pe aceeași linie a miștoului pe care a pornit șeful de grup al minorităților, Varujan Pambuccian. Cel care este deputat de nu mai puțin de 21 de ani a declarat că habar nu are ce a votat la moțiune, pentru că nu-l interesează subiectul! „Am votat nimic, pentru că nu e războiul nostru și nu avem nici o miză. Am procedat așa: era un coleg de la USR care filma cum luam bilele. L-am rugat să filmeze ce fac și sub privirile lui stupefiate și ușor amuzate, am luat ambele bile într-o palmă, le-am acoperit cu cealaltă, le-am amestecat și le-am aruncat în urne. Nici eu nu știu ce am votat. Nu am vrut să mă manifest în nici un fel într-o dispută care nu mă interesează deloc”, a spus Pambuccian.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

18 minute ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

22 de minute ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

O oră ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

2 ore ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

2 ore ago