Categories: Zâmbete amare

Martirii de pe Calea Martirilor sau cum sa fii pe banii tai bataia de joc a Primariei

În luna martie a anului trecut începeau lucrările de pe Calea Martirilor, arteră care urmează a fi extinsă la patru benzi. O lucrare binevenită, traficul fiind tot mai aglomerat în zonă, datorită, în primul dezvoltării, comunei Giroc. Ca atare, lumea nu prea a protestat în momentul în care strada s-a transformat în șantier, adevărată mlaștină iarna, cu tone de praf vara. Un adevărat calvar cotidian pentru timișorenii din zonă, probabil buni contribuabili la bugetul local din care s-au plătit aproape zece milioane de lei pentru lucrare. Orice realizare înseamnă și un mic sacrificiu, și-or fi spus oamenii din zonă, înghițind în sec.

Lucrările efectiv la stradă au fost demarate la începutul lui septembrie anul trecut, în primele luni lucrându-se la rețelele de utilități. Fac această precizare, pentru ce va urma. Ei bine, de ceva timp s-a oprit orice activitate, doar din când în când mai trece câte un camion ca să se afle în treabă. La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu a explicat de ce au fost sistate lucrările. Cu cel mai natural aer din lume el a spus că au apărut din nou complicații… la utilități. Adică aceleași uitilități pentru care lucrările la stradă au demarat cu șase luni mai târziu? Greu de spus. Cică ar fi probleme cu rețeaua de gaz, care nu ar fi amplasată precum în documente. Poate această explicație primită de la subordonați l-o fi mulțumit pe primar. Dar pe oamenii din zonă nu are cum să-i mulțumească, fiindcă e o nouă bătaie de joc la adresa lor.

Ea demonstrează însă o dată de debandada din primărie. Fiindcă Timișoara nu cred că e un sat fără câini în care fiecare vine și face orice. Or, firma care a instalat rețeaua și e vorba de o lucrare mai recentă, firma existând și acum, avea nevoie de niscaiva avize, de un proiect, un plan. Cei din primărie erau obligați să verifice lucrarea, pentru ca situația de pe teren să fie exact ca pe hârtie. Iar documentația exactă trebuia păstrată pentru când va fi nevoie de alte proiecte în zonă. Pentru ca proiectanții, ulterior constructorii să știe exact cu ce au de face. Un lucru firesc și la Adunații Copăceni, dar se pare imposibil de realizat în Timișoara.

E cel puțin o nebunie, ca să nu spun lipsă de seriozitate, incompetență crasă etc., să vii acum să spui, ca primărie, că nu se știa pe unde și-au tras unul și altul țevile. Când tu le-ai dat aprobare și trebuia să-i urmărești ce fac. Iar ce se întâmplă pe Martirilor s-a întâmplat și pe strada Musicescu, acolo unde finalizarea lucrării a întârziat un an și jumătate. Și se va întâmpla în multe alte locuri. Evident, aceste incompetențe se transformă în bătaie de joc la adresa timișoreanului contribuabil care plătește din buzunarul său atât lucrarea, cât și salariilor incapabililor din primărie. Iar când te gândești că șeful ditamai Direcția Edilitară este unul ca și Culiță Chiș, nici nu-i de mirare ce se întâmplă. Numai că, în loc să-și ceară scuze timișorenilor pentru inconfortul produs și să-și asume incompetența, se vine iar și iar cu aceleași povești cu nepotrivirea dintre documente și situația de pe teren. Apropo, vine vara și, din nou, mai toți angajații primăriei se vor duce la specializări în hoteluri de patru stele pe Litoral. Nu știu ce cursuri vor face prin cluburile din Mamaia, dar până acolo nu ar fi bines să treacă toți printr-o specializare de genul „Cum să nu ne mai batem joc de timișoreni”?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

36 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago