Va deranjeaza zgomotul din centrul Timisoarei? Daca vreti atmosfera monastireasca, mutati-va la periferie

Ne respectăm reciproc, dar, dacă ne deranjează zgomotul orașului, ne mutăm mai la periferie. Asta spune primarul Nicolae Robu despre timișorenii care stau în centru și se plâng de forfota care animă zona, mai ales pe timp de vară. Altfel, edilul crede că mutarea cluburilor este, în continuare, o idee bună.

În iulie 2014, după ce a fost sesizat în plenul CL de fostul consilier PNȚCD Bogdan Herzog asupra nemulțumirilor celor care locuiesc în zona Sudului – Girocului și se plângeau de muzica de la cluburi din apropierea stadionului, primarul Nicolae Robu spunea că oamenii ar trebui să fie rezonabili. „Poliţia trebuie să-i controleze şi să-i oblige să reducă nivelul sonor. Nu trebuie să ajungem cum s-a mai întâmplat şi să închidem imediat cluburile. Trebuie să înţelegem că trăim într-un oraş cu foarte mult tineret, care are nevoie şi de cluburi. Urbea noastră nu este campus monastiresc, ci este o localitate cu viaţă, care trebuie să aibă inclusiv cluburi”, afirma edilul. Ulterior, el a anunțat o altă ideea, legată de înființarea unei zone dedicate exclusiv cluburilor, astfel încât să nu mai deranjeze timișorenii cu urechi mai fine.

Între timp, gălăgia de la cluburi continuă să le facă nopțile grele celor care au ghinionul să locuiască în apropierea acestora. Doar în ultimul weekend Poliția Locală a amendat câteva astfel de stabilimente și a decis suspendarea temporară a activității a două dintre ele. „Eu am spus că ar fi ideal să avem o locație undeva, departe de zonele rezidențiale, unde să fie concentrate cluburile, să fie zona de distracție a Timișoarei, încât să nu mai avem toată ziua plângeri de la cetățeni că nu pot dormi din cauza cluburilor și, pe de altă parte, unde viața de club să se poată desfășura și ea în liberă manifestare. M-am trezit că am fost prezentat de unii inamicul cluburilor. Dimpotrivă, eu am vrut să fie condiții pentru ca activitatea de club să se desfășoare nestingherit. Toată ziua reclamații, toată ziua se duce poliția peste cei de la cluburi. În urma sesizărilor cetățenilor, poliția își face datoria. Se spune că a trimis Robu poliția. Nu le-am trimis poliția. Poliția își face datoria, dacă primește sesizări trebuie să se prezinte, să asigure respectarea legii. Să vin eu să spun să nu aplice legea? Sau ce să fac? Nu mă amestec”, spune acum edilul.

Robu are însă un nou mesaj, de această dată pentru timișorenii care locuiesc în centrul orașului. „Trebuie să se înțeleagă, noi trebuie să trăim în respect reciproc în orașul nostru. Dacă facem asta, atunci ne e bine fiecăruia, nu ne șicanăm unii pe alții. Unii cetățeni sunt cu sensibilități exagerate. Eu chiar cunosc bine ce se întâmplă în Piața Victoriei. Lăsând la o parte momentele în care avem concerte și când, sigur, că e gălăgie, sunt mulți decibeli. în rest, în Piața Victoriei atmosfera este ultracivilizată. Cu toate acestea, câte unul se plânge toată ziua. Păi să se mute în altă parte atunci, nu poate să țină orașul în atmosferă monastirească pentru că are el sensibilități. Lumea e foarte civilizată, în centrul istoric nu e nimic deranjant pentru cei ce locuiesc în zonă”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago