Categories: Invatamant

11 noi directori au fost numiti in scolile din Timis

11 şcoli din judeţul Timiş au directori noi, după ce aceştia au fost puşi pe post în urma unor interviuri. Alte 11 posturi de director adjunct au fost ocupate prin acelaşi procedeu.

„Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș a dat avizul pentru numirea în funcție prin detașare în interesul învățământului în funcția de director pentru 54 de cadre didactice, din care 11 sunt noi, respectiv pentru numirea în funcție prin detașare în interesul învățământului în funcția de director adjunct pentru 34 de cadre didactice, din care 11 sunt noi”, a declarat Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. O parte din numiri au fost făcute la şcoli unde existau deja conduceri ale unităţilor, dar au fost puşi pe post noi profesori în urma prezentării şi promovării unui interviu, cum ar fi Waldorf, Rudolf Walter sau școlile gimnaziale din Jebel, Moravița și Beba Veche. La alte şcoli, directorii aflați pe funcție au anunțat că nu mai doresc să continue, cum este cazul la Darova, Fibiș și Pișchia. La Școala Gimnazială Racovița și Școala Gimnazială Otelec au fost numiți, pe baza unuia dintre criteriile prioritare ale notei MEN, cadre didactice experte în corpului național de experți în educație. La Școala Gimnazială Fârdea, directorul a fost înlocuit deoarece nu era titular pe post.

Cele 11 posturi de directori adjuncți au fost ocupate în urma pensionării unui cadru didactic pensionat (Școala Gimnazială Sânandrei) și ca urmare a înființării a trei funcții de conducere pentru numărul mare de elevi, la Colegiul Național Bănățean, Waldorf și Școala Gimnazială 30. O funcție a fost ocupată ca urmare a demisiei unui director adjunct cu concurs, la Școala Gimnazială nr. 18 Timișoara, iar la Liceul Shakespeare directorul adjunct a promovat concursul pentru postul de director, în timp ce actualul director a fost numit adjunct. Noi adjuncţi au fost numiţi la Liceul Lenau, Colegiul Brătianu, Colegiul Tehnic de Vest și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” Recaș. În acest moment, în Timiş sunt ocupate 197 posturi de directori, din care 143 prin concurs, iar 54 prin detașare.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago