Categories: Zâmbete amare

De doi lei sperante de la Robu pentru suporterii lui Poli

Întors dintr-un binemeritat concediu în Spania, „fanaticul muncii” Nicolae Robu s-a apucat imediat de treabă. Printre prioritățile sale la revenirea în Timișoara s-a numărat și echipa sa de suflet, Poli. Printr-o postare pe Facebook, Robu încearcă să le dea speranțe suprterilor echipei, vorbind de patru potențiali investitori cu care ar fi și discutat deja. Cu doi dintre ei s-ar fi întâlnit chiar în aceste zile, iar cu ceilalți doi, în urmă cu ceva timp. Incontestabil, Poli are nevoie de investitori privați, ca de altfel întreg fotbalul românesc și, extrapolând, sportul. Problema este seriozitatea acestor investitori și, mai ales, potența lor financiară. Fiindcă există și în fotbal mulți aventurieri, specializați în dat țepe.

Robu n-a dat vreun nume în postarea sa, dar se vorbește că cel puțin unul dintre acești potențiali investitori a venit pe mâna consilierului său personal Ionuț Nasleu. Or, când spui Nasleu spui țeapă. O știe toată Timișoara cu o singură excepție: Nicolae Robu. Cu ceva timp în urmă, antrenorul Ionuț Popa vorbea ca de posibil investitor de italianul Giovanni Catanzariti. Dacă e unul dintre cei patru e țeapă. În privința lui nu trebuie făcut altceva decât să vezi ce-a făcut la UTA.

Nu mai vorbesc că, în ultimii ani, lui Poli nu i-au lipsit așa-ziși investitori. Mulți își aduc aminte de finul Anei Maria Prodan, Moise Olariu. Poreclit „Boxi” în lumea interlopă, omul a fost arestat de FBI la începutul anilor 2000, spărgând bancomate. De altfel, din acea perioadă durează și relația cu actuala impresară. „Boxi” a venit în februarie 2016 la Poli, a amușinat situația și… a plecat. A mai fost și buzoianul Viorel Tudose în vara anului trecut. Prezentat de primar drept potent și serios investitor, Tudose avea la activ falimentarea a vreo două echipe de fotbal și una de handbal. Evident, nu s-a întâmplat nimic nici cu acesta. Repet, Poli are nevoie de investitori serioși, dar în general cei potenți și serioși se cam știu, își anunță intențiile și… nu vin pe mâna lui Nasleu.

Ca atare, dacă Robu a vrut să dea speranțe cu acest comunicat nu prea i-a reușit. Ba chiar i-a ieșit pe dos. Acum el spune că Ordonanța 28 prin care se poate finanța fotbalul (sportul) de la bugetele locale este „ambiguă”, ba chiar „o tâmpenie pur și simplu”. Se știe, pe 3 august Robu a propus o hotărâre de consiliu privind finanțarea lui Poli pe baza „tâmpeniei”, dar aceasta a căzut la un vot (unul singur), în contextul în care doi consilieri liberali au lipsit. Și atunci, și prin ultima postare, el i-a acuzat pe PSD-iști că n-au votat… „ambiguitatea”. Am mai scris și reiau, nu știu dacă Robu chiar și-a dorit ca această hotărâre să treacă, jucând la două capete de electorat.

Celor care doresc finanțarea lui Poli le-a arătat c-a vrut, dar „PSD-ul s-a opus”, iar cei care nu vor finanțarea au primit exact ce și-au dorit. Să fim serioși, dacă dorea cu adevărat să dea bani la Poli, se asigura de vot, iar in extremis trimitea un avion și îi lua din concediu pe cei doi consilieri PNL. Sau măcar pe unul din ei. E bine, și acum, dacă chiar vrea să aducă speranțe suporterilor lui Poli, în loc să vină cu „avioane” despre potențiali investitori, putea face un alt lucru. Și anume, să anunțe solemn că la primul plen de consiliu local va repune pe tapet finanțarea lui Poli. Și nu doar atât, dar se va asigura să nu lipsească niciun consilier de la PNL. Și atunci, cu aliații, ar fi 15 voturi din 14 necesare. (L-am pus aici și pe Ilarie Bordeașu de la ALDE care a votat pro și în august.) Ei bine, poate face această declarație și să dea asigurări în acest sens? Restul sunt povești cu „investitori” mai mult sau mai puțin din zona interlopă.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

1 minut ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

33 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago