Categories: Primăria Timişoara

Pasajul Jiul a dat peste cap traficul. Chiar daca e vacanta

Pasajul Jiul a fost închis miercuri dimineață, pentru ca firma care lucrează la extinderea lui să poată monta sistemul antiîngheț. Traficul va fi restricționat în următoarele trei săptămâni, iar cozile s-au format deja.

Zona de nord a Timișoarei este din nou paralizată, după închiderea traficului pe la Pasajul Jiul. Se stă bară la bară pe mai multe străzi, pentru că șoferii au căutat să evite zona închisă. Pe Calea Bogdăneștilor, spre Circumvalațiunii, de exemplu, s-a înaintat cu viteza melcului. Primarul Nicolae Robu le cere șoferilor răbdare. „Pasajul Jiul intră în linie dreaptă. Până la sfârșitul lui septembrie vrem să-l dăm gata! Asta înseamnă cu jumătate de an înainte de termen. Vă rog să vă înarmați cu răbdare, stimați timișoreni. Ca să finalizăm pasajul Jiul până la sfârșitul lui septembrie, ceea ce înseamnă cu jumătate de an înainte de termen (!!!) și apoi să rămânem doar cu beneficiile lui, necazurile prilejuite de lucrări devenind zi după zi amintiri tot mai îndepărtate, e nevoie de un ultim hei-rup (…) Nici nu ne putem noi închipui, acum, ce schimbare în bine se va produce în trafic după darea în folosință a acestui pasaj! Dar, sfârșitul lui septembrie e aproape și vom avea ocazia să vedem cât de curând”, a scris edilul, pe Facebook. Pasajul Jiul urmează să fie deschis pe 10 septembrie. Firma care execută lucrările de lărgire a pasajului va monta sistemul antiîngheţ pentru primele trei benzi de circulaţie şi va turna stratul de uzură. Șantierul de la Pasajul Jiul a început în primăvara lui 2016. Lucrările, începute în primăvara anului 2016, au fost câștigate la licitație de Porr Construct, care va primi 4,7 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago