Vom avea hipopotami si baobabi artificiali la Padurea Verde? Vedem cand se intoarce Robu din vacanta / FOTO

Primarul Timișoarei își continuă vacanța pe însorita Costa del Sol. Dacă tot a ajuns acolo, Nicolae Robu a vizitat Bioparcul Fuengirola, un stabiliment unic în Europa, în care te poți plimba la lumina lunii prin… junglă! Ce idei va aduce acasă edilul vom vedea în curând.

„O altă zi, un alt loc minunat în Andalucia: Bioparcul Fuengirola! De la blânde căprioare, la… crocodili, hipopotami, lei, tigri, șerpi, apoi pești, păsări și o paradisiacă vegetație!”, a anunțat, duminică seară, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. Fuengirola Bioparc a fost înființat în 2001 și este una dintre principalele atracții de pe Costa del Sol. Este vorba despre un parc zoo în care habitate din Africa, Asia și Madagascar sunt recreate „unu la unu”. Există la Fuengirola – fiind chiar simbolul orașului – un baobab artificial, unul dintre cei mai mari din lume, care are 25 de metri înălțime. Vizitatorii pot avea parte de o experiență care nu se mai întâlnește niciunde în Europa: se pot plimba prin junglă la lumina… lunii. Grație unui sistem special de iluminare, este recreată atmosfera de noapte, astfel că orice curios poate vedea ce se ascunde la adăpostul întunericului într-o pădure tropicală. Un bilet de intrare pe zi costă 18.9 euro de persoană. Cuplurile care vor o seară romantică în junglă trebuie să plătească un tichet combinat în valoare de 39.8 euro, care include cina și două pahare de mojito.

„Pentru animale captive, ceva mai mult spațiu e obligatoriu. La noi în țară sunt tare nefericite în cuști și spații mici și e păcat”, i-a comentat una dintre prietenele sale virtuale edilului. Timișoara are și ea o grădină zoologică, la Pădurea Verde, iar vizitatorii se plâng constant de condițiile în care trăiesc animalele. Crococodili și hipopotami nu avem (cel puțin nu încă), dar avem suricate, așa cum sunt și în Fuengirola. Altfel, Robu și-a îndemnat amicii de pe Facebook să „sharuiască” în continuare bluesul său lacustru, pentru a depăși 10.000 de vizualizări. Aceștia s-au executat și, de la 9.900, cât erau când a apelat edilul la ajutorul lor, luni dimineață se ajunsese la aproximativ 11.200. Edilul este în Spania de 10 zile.

Share
Published by
Feisbukistul de serviciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago