Categories: SocialUltima ora

Directorul DRDP, Horatiu Simion, demis. Un consilier judetean PSD din Arad ii ia locul

O mașină a căzut, sâmbătă, în Dunăre, în zona Coronini și patru oameni nu au fost găsiți încă. În zonă este o curbă periculoasă, unde nu fusese montat un parapete de siguranță, deși, susține ministrul Răzvan Cuc, în stoc existau asemenea parapete. Șeful DRPD, Horatiu Simion, a fost demis, iar în locul lui va veni un consilier PSD din Arad, angajat acum două săptămâni la CNAIR.

O mașină a căzut în Dunăre, sâmbătă, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. În mașină au fost inițial 5 persoane, dar numai șoferul, un tânăr de 21 de ani care avea permis de conducere de 7 luni, a reușit să se salveze. Celelalte patru persoane erau o familie cu doi copii, cel mai mic fiind o fetiță de 3 ani. Maşina a fost localizată duminică și a fost scoasă goală din apă. Operaţiunile de căutare a familiei care s-ar fi aflat în autoturism continuă. Zona este foarte periculoasă, cu secvențe amețitoare. Pe de altă parte, spun localnicii, acolo ar trebui montat un parapet, după ce, în urma unui accident din 2012, cel vechi a fost deteriorat serios. Ministrul Transporturilor a cerut o anchetă și luni a cerut demiterea a două persoane. Una dintre acestea este Horațiu Simion, de acum fostul director al DRDP Timișoara, iar cealaltă, Ion Cunicel, șeful Secției de drumuri Orșova. „În urma raportărilor care mi-au fost trimise luni dimineață, am constatat că atât DRDP Timișoara, cât și Secția de drumuri Orșova, pe raza căreia s-a petrecut accidentul, sunt vinovate cel puțin de indolență și de proastă gestionare a teritoriului aflat în administrarea acestora. Potrivit raportărilor, Secția de drumuri Orșova deținea parapeți pe stoc, care ar fi trebuit înlocuiți pe acel sector de drum. Directorul regionalei trebuia să știe acest lucru și să dea dispoziție ca parapetul să fie înlocuit. Întrucât parapetul era deteriorat de cel puțin doi ani în locul în care s-a produs accidentul, iar șeful de secție trebuia să ia măsuri prioritare pentru a asigura zona, despre care se știa că este una periculoasă. În urma analizei, i-am cerut directorului de la CNAIR, Ștefan Ioniță, de urgență să-l demită pe Horațiu Simion și pe șeful Secției de drumuri de la Orșova, care din punctul meu de vedere este în culpă pentru neluarea măsurilor corespunzătoare”, a declarat Răzvan Cuc, la Antena 3.

Demiterea lui Horațiu Simion din fruntea DRDP Timișora nu este o mare supriză, PSD țintind postul acestuia de mai multă vreme. Tragicul accident de la Coronini a fost doar un pretext pentru înlocuirea lui Simion care oricum s-ar fi produs în perioada imediat următoare. Încă din urmă cu mai bine de două săptămâni se știe și înlocuitorul acestuia. Este vorba de consilierul județean PSD din Arad, Cristian Ispravnic. Acesta n-are nici cea mai mică treabă cu drumurile, dar are recomandarea și sprjinul lui Dorel Căprar, președintele PSD Arad. Până pe 27 septembrie, Ispravnic a fost șeful Biroului ARR Arad, după care s-a transferat, ce surpriză, la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN, organismul tehnic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago