Categories: Justitie

Fostul primar din Peciu Nou, retinut de DNA pentru spaga

Liberalul, ex-PDL, Ioan Fărcălău, fost primar de Peciu Nou, a fost reținut miercuri, de procurorii DNA. El este suspectat de luare de mită. Fărcălău a făcut deja închisoare, după ce a fost prins băut la volan.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara l-au reținut, pentru 24 de ore, pe Ioan Fărcălău, fost primar al comunei Peciu Nou, pentru luare de mită. „În cursul anului 2013, inculpatul Fărcălău Ioan, în calitate de primar al comunei Peciu Nou, județ Timiș, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând 5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă. În schimbul banilor, inculpatul Fărcălău Ioan i-a promis martorului că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa (…) într-un interval de două luni de la data încheierii a patru contracte de execuție lucrări (11 februarie 2014), omul de afaceri a remis inculpatului Fărcălău Ioan, în 9 tranșe, suma de 129.200 lei (din totalul de 403.650 lei, echivalentul procentului de 5%). Ulterior, în cursul anului 2015, martorul a mai remis inculpatului suma de 2.000 euro și un ceas de mână”, anunță DNA. Conform unor surse, martorul denunțător este nimeni altul decât omul de afaceri Florin Măran.

Ioan Fărcălău a făcut, în 2015, opt luni de închisoare, după ce a fost prins conducând fără permis. Acesta îi fusese suspendat pentru că fusese găsit băut la volan În 2016, el a candidat pentru un nou mandat de primar în Peciu Nou, din partea PNL, dar nu a reușit să-l câștige. Nu mai departe de duminică, 15 octombrie, Fărcălău se veselea la Ziua Recoltei în Peciu. „Am fost la Peciu Nou, de Ziua Recoltei, la invitația colegilor liberali locali, în frunte cu liderul lor Nelu Fărcălău. Ne-am simțit minunat împreună”, scria, pe Facebook, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

14 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

18 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

21 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

21 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

23 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de ore ago