Categories: Zâmbete amare

Ce ironie: PSD-istii discuta ce sa mai distruga in Romania intr-o statiune distrusa tot de ei

Conclavul PSD are mare reuniune la Băile Herculane, acolo unde se va pune țara la cale și cel mai probabil se va da o rezoluție de susținere a lui Liviu Dragnea în problemele penale pe care le are. Nu știu dacă există o premeditare, dar e foarte curioasă opțiunea liderilor PSD de a-și ține ședința chiar în această stațiune. Nu de alta, dar aceasta este emblematică pentru felul în care corupția și rapacitatea PSD-iștilor au pârjolit un loc altădată înfloritor. În secolul XIX, stațiunea ale cărei origini le găsim în perioada Imperiului Roman, rivaliza de exemplu cu Karlovy Vary. În perioda comunismului și chiar până la finele anilor 90, Băile Heculane se numărau printre cele mai populate și atractive stațiuni din România. A venit însă momentul privatizării și totul s-a năruit.

Se știe, stațiune a fost cumpărată în 2001 de deputatul PSD de la acea vreme Iosif Armaș. Pe atunci un tânăr cu mare viitor în PSD, protejat de Adrian Năstase și ginerele ministrului Sănătății din Guvernul Văcăroiu. Un lucru mai puțin știut, la acea licitație dorea să participe și un timișorean, care oferea un preț infinit mai mare, dar un important lider al PSD Timiș i-a transmis să se potolească și să stea în banca sa. Poate unii au uitat, dar, în acea vreme, dacă nu se supunea ordinelor PSD, un om de afaceri era călcat pentru început de Finanțe, Garda Finaciară, ITM etc. Apoi veneau și Poliția, Procuratura etc. și era distrus pur și simplu. Fiindcă partidul-stat controla nu doar instituțiile descentralizate, dar și Poliția, Procuratura, judecători etc. (Ceea ce își dorește și acum cu foarte mare îndârjire.) În fine, ajuns proprietar al stațiunii, Armaș a ruinat-o din temelii, furând-o prin tot felul de firme căpușe. Abia în 2016, el a fost arestat pentru devalizarea stațiunii, dar răul imens era făcut. Dintr-o stațiune emblemă a turismului românesc, Băile Herculane au ajuns un morman de ruine. Și totul din cauza hoției și corupției pe care PSD le-a pus de-a lungul anilor la rangul de politică de stat.

Ei bine, printre dărâmăturile de la Herculane au decis liderii PSD să se întâlnească în acest week-end. Probabil pentru a găsi noi căi de-a pârjoli această țară, după modelul stațiunii. Se vorbește deja despre decizia organizării unui mega-iting la București. O contramanifestație care, pe cât de ridicolă pare atâta timp cât vor fi aduși oameni cu arcanul, poate să degenereze în altceva. Dar nu aici e problema. Foarte probabil, PSD va decide să continue războiul împotriva Justiției, în condițiile în care MCV a fost negativ din același motiv. Mai mult, din cauza acelorași probleme, de dată foarte recentă, României i s-a refuzat accesul în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Așadar, asaltul împotriva Justiției și, prin consecință, a statului de drept a fost deja penalizat în exterior. Dar salvarea Marelui Penal, dar și a altora ca el pare un lucru mult mai important pentru PSD decât dezvoltarea României. O Românie pe care PSD se pregătește s-o pună pe butuci după exact exemplul Băilor Herculane.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

27 de minute ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

O oră ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

2 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

2 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

2 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

3 ore ago